Pakoštane„Pakoška lignjada 2018.“: Najbolji lignjolovci ekipa "Snažni", penta Mercury...

„Pakoška lignjada 2018.“: Najbolji lignjolovci ekipa “Snažni”, penta Mercury Filipu Bakiji!

-

- Advertisment -spot_img

Na trećem Otvorenom prvenstvu u lignjolovu „Pakoška lignjada“ u Pakoštanima, po iznimno hladnom vremenu, prvo mjesto i zlatno odličje osvojila je ekipa Snažni u sastavu Nikola Juričev, David Bajlo i Ivana Bajlo s ukupnom masom ulova od 1504 grama, odnosno osam liganja.
Drugo mjesto, s pet primjeraka i 948 grama ekipi Eva u sastavu Filip Bakija i Marin Radulić.
Brončanim odličjem i trećim mjesto okitila se ekipa Gemišt u sastavu Ivan Krpeta i Šime Kulaš s pet ulovljenih liganja i 880 grama mase.

Prvacima Nikoli Juričevu, Davidu Bajlu i Ivani Bajlo pripala je „bumbeta“ za svjećarenje, vrša i osti, drugoplasiranima vrša, parangal i ribolovni štap, a osvajačima trećeg mjesta dodijeljeni su vrša, lopnjar i skomsa.
Extra nagradu, izvanbrodski motor Mercury snage pet „konja“, osvojio su lignjolovac koji je ulovio najveću lignju – Filip Bakija. Ulovljeni primjerak težio je 652 grama i upravo ta lignja bila je nagrada „najneuspješnijem“ Anti Šarinu koji je ulovio najmanju lignju tešku svega 64 grama. Njemu je kao nagrada uručen – dalekozor.

Organizacijski odbor „Pakoške lignjade“ činili su Ante Žoni Maksan, Štefanija Lacman, Lovre Vulin i Tino Juričin. Ocjenjivački odbor vođen iskusnim sucem na čelu s Tonćijem Luketom pozorno je vagao svaki ulov, zbirno i pojedinačno.
– Ove godine izmijenili smo pravila u odnosu na lignjadu prije dvije godine. Kako bi natjecanje bilo što pravednije, ove godine extra nagradu osvaja ona ekipa koja ulovi najteži primjerak za razliku od prošlih godina kada se uzimala u obzir ukupna masa ulova. – rekao je Luketa.

Nastupilo je četrdeset i jedna ekipa s devedeset dva natjecatelja, ulov je prijavilo šesnaest ekipa, a ulovljeno su 42 primjerka. Program je vodila Jelena Sučić, a za zabavu uz svirku uživo bio je zadužen Zaratino band.
Sudjelovanjem u tomboli svatko je imao prigodu sudjelovati u humanitarnoj akciji. Prikupljenim sredstvima u iznosu od deset tisuća kuna pomoći će se obnovi školskih vrata u Osnovnoj školi Pakoštane, Domu mladeži na Vrgadi te jednoj od najpotrebitijih obitelji u Pakoštanima.ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake