Sv. Filip i JakovUdruga Napredak: Za predsjednika ponovno izabran Denis Brzić, prioritet...

Udruga Napredak: Za predsjednika ponovno izabran Denis Brzić, prioritet udruge razvoj lokalne zajednice

-

- Advertisment -spot_img

Na redovnoj izbornoj sjednici Skupštine udruge „Napredak“ iz Sv. Filip i Jakova za predsjednika udruge ponovno je jednoglasno izabran dosadašnji obnašatelj vodeće funkcije Denis Brzić, a za zamjenika predsjednika Ante Vodopija.
Za članove Upravnog odbora izabrani su Šime Mikas, Bistra Barčić, Jure Milat, Petar Batur, Slavo Majica, Šime Brzić, Rade Vuletić, Denis Brzić i Ante Vodopija. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Vice Baričić, Josip Vodopija i Zoran Zelanto.

Denis Brzić, govoreći o radu udruge tijekom proteklog četverogodišnjeg razdoblja, istaknuo je glavne aktivnosti udruge, od razvoja i najma kampa Đardin, najma zgrade i parkirališta, radova na tržnici, mogućnostima kupnje zemljišta unutar kampa, rješavanja problematike središnjeg zemljišta unutar kampa, odnosa s Općinom Sv. Filip i Jakov, sudskim sporovima, financijskim izvješćima i planovima, zemljišno-knjižnoj problematici do zahtjeva za potporu u razvoju turizma, sporta i kulture na području mjesta Sv. Filip i Jakov.
Udruga Napredak broji ukupno sto petnaest članova, a u protekle četiri godine preminulo je devet članova.

Tijekom ove godine produžen je ugovor o najmu kampa tvrtki Kamping d.o.o. za još jednu godinu, odnosno do 30. listopada 2019. za iznos od 937 tisuća kuna.
Do turističke sezone 2019. godine, sukladno odluci skupštine udruge, u suradnji s Općinom Sv. Filip i Jakov, proširit će se parkiralište za dodatna 1073 četvorna metra te će novouređeni prostor za parkiranje imati kapacitet od 88 mjesta. Ukupni trošak bez mreže odvodnje i rasvjete bit će oko 800 tisuća kuna, udruga Napredak sudjelovat će s udjelom od jedne trećine dok će preostale dvije pokriti Općina Sv. Filip i Jakov.
Upravni i nadzorni odbor usvojili su odluku da predsjednik udruge može za svoj rad ostvariti neto naknadu do 2 i po tisuće kuna mjesečno.


– Ističemo jednu jako važnu aktivnost koju je udruga Napredak privela kraju. To je mukotrpan proces dokazivanja vlasništva koji je davno pokrenut prije obnove zemljišnih knjiga. Do tada je udruga bila uknjižena na nekoliko tisuća četvornih metara. Utrošena je silna energija uz vlastiti angažman i angažman odvjetnika u slučajevima kada nismo mogli riješiti sami. – naglasio je Brzić.
Pritom je dodao da je bilo slučajeva „otimanja“ zemljišta od strane Republike Hrvatske, potom kupljenih zemljišta za koje se nije ni znalo, do zamjena zemljišta koje nisu provedene. Danas je udruga Napredak uknjiženi vlasnik 24 tisuće četvornih metara površine kampa Đardin, 2718 četvornih metara parkirališta Primorje, 1921 četvornog metra površine tržnice s upravnom zgradom dok su zgrade legalizirane. Preostala je legalizacija još nekoliko manjih objekata u kampu Đardin.

– Svi međususjedski zemljišni sporovi su riješeni, sve kupnje zemljišta su zemljišno-knjižno riješene i na to plaćeni su svi porezi. – dodao je Brzić.
Istaknuti su minimalni troškovi reprezentacije koja se svela samo na trošak domjenka nakon godišnjih sjednica Skupštine. Posebno je istaknuta dobra i konstruktivna suradnja s načelnikom Zoranom Pelicarićem i Općinom Sv. Filip i Jakov, posebno pomoć koju je pružio komunalni pogon Općine.
Kao najvažnije aktivnosti koje su naznačene u planu rada za sljedeću godinu istaknuto je produženje najma kampa, proširenje parkirališta, razrada opcija razvoja kampa, iznajmljivanje parkirališta Primorje i Zdenka, poslovnih prostora za liječničku ordinaciju i ljekarnu te stana, briga o pravilno vođenju udruge i naplati potraživanja, suradnja s općinskim, mjesnim i crkvenim vlastima, potpomaganje sadržaja u interesu razvoja mjesta i tako dalje.

O financijskom poslovanju udruge za tekuću godinu članove je izvijestio Jure Milat, član Upravnog odbora udruge, te pritom istaknuo, među ostalim, najviše stavke kada su prihodi u pitanju kao što su prihod od najma kampa u iznosu od 975 tisuća kuna te povrat oročenih sredstava u visini od 400 tisuća kuna.
Troškovi udruge, izdvajamo one veće, bili su uplata PDV-a od 202.515,40 kuna, građevinski radovi na nadstrešnici tržnici – 220.338,00, kupnja zemljišta od Vodopija – 735.361,69, oročenje sredstava na banci – 200.000,00 kuna i tako dalje.

Za donacije subjektima na području turizma, sporta i kulture ove godine izdvojeno je ukupno 261 tisuća kuna. Najveća donacija sredstava dana je Turističkoj zajednici općine Sv. Filip i Jakov za Festival cvijeća Zadarske županije – 57.000,00 kuna, Nogometnom športskom klubu Nova zora – 50.000,00, Kulturno-umjetničkom društvu Sv. Roko – 32.000,00, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sv. Filip i Jakov – 20.000,00, po 12 tisuća kuna Jedriličarskom klubu Sv. Roko i Atletskom športskom klubu Rogovo i tako dalje.
Na kraju, općinski načelnik Zoran Pelicarić kazao je kako je udruga Napredak danas sasvim druga slika u odnosu na prije četiri godine i kako samo zajedno se može doći do rezultata te se zahvalio na plodonosnoj suradnji.


 

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

[VRIJEDNA DONACIJA] Biogradska bolnica dobila novčanu pomoć gospodarstvenika za nabavu dva uređaja vrijedna više od 100 tisuća eura

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru osigurala je opremu vrijednu više od 100 tisuća eura koja je rezultat...

[“GASTRO KREIRAJ SAM”] Veliki uspjeh biogradskih srednjoškolaca u konkurenciji 25 strukovnih škola

Učenici 2. razreda smjera kuhar Patrik Čudina i Noa Rudić osvojili su 3. mjesto na natjecanju "Gastro kreiraj sam"...

[JAVNI POZIV] Prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti na području Parka prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero objavljuje pozive za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti...

[„ČUDINOV DAN“] Nastavljen hvalevrijedan običaj kada Čudinovi počaste cijelo selo

Na dan prije korizme, U Pakoštanama na trgu ispred mjesne crkve, održan je desetljećima dug tradicionalni događaj - „Čudinov...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[PREMJEŠTAJ PLOVILA U JAZU] Zbog sanacije tri sjeverna gata, korisnici se obvezuju premjestiti plovila

Županijska lučka uprava Zadar obavještava korisnike prva tri sjeverna gata u luci Jaz u Biogradu na Moru o početku...

[TKO IMA NAJKVALITETNIJE ULJE?] Održana šesta Manifestacija mladih maslinovih ulja u Vrani

Podjelom nagrada i priznanja sudionicima po šesti put održana je  “Manifestacija mladih maslinovih ulja” u baštinskom hotelu Maškovića han...

Must read

- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

Skoči do alatne trake