Petak, 19 travnja, 2024

Susret klapa „Na vr’ sela“: Nastupili sudionici završnih večeri omiškog festivala

U Svetom Filip i Jakovu, u organizaciji Amaterske kazališne udruge Kuntrata iz Sv. Filip i Jakova i suorganizaciji Općine Sv. Filip i Jakov te pod pokroviteljstvom Zadarske županije i Zaklade Delmata, održan je dvadeset osmi po redu Susret klapa „Na vr’  sela“.

Ono što krasi ovu klapsku večer tijekom prethodnih godina, nastupili su većinom sudionici završnih večeri posljednjeg Festivala dalmatinskih klapa Omiš: muška klapa Stine iz Zagreba – osvajači prve nagrade žirija, muška klapa Kaše iz Dubrovnika – osvajači prve nagrade publike, ženska klapa Luše iz Splita – osvajačice prve nagrade publike, muška klapa Praske iz Podstrane – osvajači druge nagrade publike i ženska klapa Karmel iz Turnja – trostruke sudionice završne večeri omiškog festivala.

Program, kojeg je vodila Branka Pelicarić, otvoren je kratkim igrokazom u kojem su sudjelovali članovi klape Stine i domaća amaterska glumica, članica Kuntrate, Helena Mikas. Pučki pjesnik podrijetlom s otoka Iža Zvonko Sutlović govorio je stihove svojih pjesama na čakavskom narječju. Posebno priznanje za nesebičan doprinos i pomoć u organizaciji filipjanskog susreta klapa na Trgu Na vr’  sela u ime organizatora Mirko Đinđić dodijelio je Nadi Majica na čijoj je kući 2014. godine postavljena spomen-ploča posvećena Ljubi Stipišiću Delmati kao znak zahvalnosti za njegov doprinos razvoju klapske pjesme u Sv. Filip i Jakovu.



Skoči do alatne trake