Petak, 29 ožujka, 2024

„S okusom mora i zrnom soli“: Posjetitelji uživali u slanim okusima izvornih jela

Na pakoštanskoj rivi, u organizaciji Turističke zajednice općine Pakoštane, održana je nova manifestacija pod nazivom „S okusom mora i zrnom soli“. Kako i naziv govori, pakoštanske domaćice potrudile su se pripremiti i posjetiteljima predstaviti izvorne domaće recepture jela iz morskih dubina. Tako su gosti imali prigodu za simboličnu naknadu iskušati okuse nama dobro poznatih jela: savur od plave ribe, slani fileti srdela i inćuna, brudet od srdela i inćuna s „pulom“, crni rižoto, volci s tjesteninom, salata od hobotnice, dagnje na buzaru, „pašta“ s plodovima mora, pržene girice, bruskete s motarom, inćunima i sušenim „pomidorima“, „pula“ na žaru, kozice i školjke na buzaru, sušena hobotnica i štošta drugo.
Najmlađi svoje zadovoljstvo pronašli su u kreativnim radionicama s temom mora, a oni stariji uživali su u spletu morskih okusa uz dalmatinsku pjesmu.
Sljedeće priredbe koja nas očekuju na području Općine Pakoštane su dvanaesti Festival klapa Školjka u subotu 30. lipnja 2018. u Pakoštanima, potom „Mirisi Dalmacije“ u nedjelju 1. srpnja 2018.  također u Pakoštanima te „Dragarske bumbete“ u srijedu 4. srpnja 2018. u Dragama.



 

Skoči do alatne trake