Biograd na MoruZadnji dan škole: Sedamdeset i petero biogradskih „osmaša“ okreće...

Zadnji dan škole: Sedamdeset i petero biogradskih „osmaša“ okreće novu stranicu

-

U petak, 15. lipnja, okončana je nastava u osnovnoškolskim klupama diljem Hrvatske pa tako i u Osnovnoj školi Biograd na Moru. Pred učenicima od prvog do osmog razreda biogradske osnovne škole ljetni su praznici do početka nove školske godine trećeg rujna ove godine. Posljednji puta u osnovnoškolske klupe sjelo je sedamdeset pet učenika osmog razreda: 8.-og “a” razrednice Anđelke Šarić, 8.-og “b” razrednice Ivane Viduka te 8.-og “c” razrednice Tamare Narančić.

– Prošle školske godine smo imali više osmaša, njih devedeset u četiri razreda, ali zato ove godine imamo četiri razreda petaša tako da ostaju te generacije brojčano iste. Iduće školske godine 2018./2019. nešto „u minusu“ bit će prvi razred kojih će biti do šezdeset. Za osmaše se nadamo da će većina njih uspješno završiti nastavnu godinu a neki od njih, nažalost, ići će na dopunski radi ili produženu nastavu. Dakako, na kraju, nadam se da će svi upisati željena zanimanja. – rekao je ravnatelj Osnovne škole Biograd na Moru Jordanko Miloš.
Nastojanja su da što veći broj učenika osmih razreda upiše srednjoškolske nastavne programe upravo u Biogradu.

– To je bolje i za njih i za njihove roditelje, svakako, ako se želje učenika poklapaju s usmjerenjima u Biogradu. Ako učenik želi upisati opću gimnaziju, mislim da je najpametnije upisati ovdje jer je najsigurnije, manje vremena troše, a svaki učenik koji želi učiti, učit će bilo ovdje ili u Zadru. Ovo nije „moranje“ već su to naše preporuke. Mi niti želimo, niti možemo, niti smijemo nikome narediti, to su samo naši savjeti. – dodaje ravnatelj Miloš.

U razgovorima s učenicima, strukovna zanimanja učenici će upisati u Biogradu, a onih kojih nema biogradskoj srednjoj školi, učenici će odlučiti za strukovne škole u Zadru pa čak i u Benkovcu gdje će jedan učenik upisati obrazovni program za računalnog tehničara.
Početak prijava obrazovnih programa je 26. lipnja i traju do 10. srpnja kada započinje ispis prijavnica. Maksimalan broj obrazovnih programa koje učenik može prijaviti je šest. Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica je 12. srpnja a objava konačnih ljestvica poretka je  13. srpnja 2018. godine. Rok za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar određenog razdoblje svaka škola će zasebno objaviti na svojoj mrežnoj stranici ili oglasnoj ploči. Prijava obrazovnih programa za jesenski upisni rok započinje 21. kolovoza dok će slobodna mjesta za ovaj rok biti objavljena 11. kolovoza. Upisno povjerenstvo biogradske osnovne škole bit će na raspolaganju učenicima do 15. srpnja.

– Usporedba ove i prošle školske godine? Novi trendovi, okruženje, sredina i mediji utječu na učenike koji se, rekao bih, ponašaju malo liberalnije svake godine, a tako će vjerojatno i dogodine. – kazao je Miloš.
Glazbeni odjel Osnovne škole Biograd na Moru ove godine je kadrovski popunjen, od profesora gitare, glasovira, flaute do profesora klarineta, solfeggia i orkestra.
– U tijeku su ispiti posljednjih dana nastave a nastavit će se i idući tjedan. Najveći broj učenika ispite iz glazbala će položiti, kao i iz solfeggia, a ima jedan dio učenika na dopunski radi ili produženu nastavu. – ističe Miloš dodavši kako je na nedavnoj audiciji primljeno dvadeset budućih polaznika pripremnog razreda, do sada najnadarenije generacije.

Biogradski „osmaši“ dostojno i veselo su proslavili završetak osnovnoškolskog obrazovanja poznatiji među njima kao „zadnji dan škole“. Šetnjom kroz grad, odjeveni u prepoznatljivim majicama različitih boja potpisanima od školskih prijatelja pa do učitelja i razrednika, oprostili su se školskih klupa biogradske osnovne škole i okrenuli novu stranicu u svom životu, vjerujemo, uspješnu. 

Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake