Biograd na MoruDVD-u Biograd na Moru francuski vatrogasci darovali šumsko vatrogasno...

DVD-u Biograd na Moru francuski vatrogasci darovali šumsko vatrogasno vozilo vrijedno 250 tisuća kuna

-

- Advertisment -spot_img

Biogradski vatrogasci u novu turističku sezonu ulaze opremljeniji za vrijedno vatrogasno šumsko vozilo Renault 4×4, dar francuske nevladine vatrogasne  udruge za međunarodne hitne slučajeve PUI (Pompiers de l’Urgence Internationale).
Svečana primopredaja rabljenog vatrogasnog vozila vrijednog 250 tisuća kuna, kojeg su dovezli članovi ove francuske udruge Remy Desbois i Alain Deffontis prevalivši put od tisuću i osamsto kilometara, održana je u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biograd na Moru. Ključeve vrijednog vozila obujma spremnika tri tisuće litara i namijenjenog za intervencije na otvorenom prostoru i teškom šumskom terenu predsjedniku DVD-a Biograd na Moru Ivici Kapitanoviću predao je regionalni ataše za unutarnje poslove pri Veleposlanstvu Republike Francuske Stephane Tijardović.

– Mala smo zemlja, vidjeli ste i sami da smo lani imali veliku sezonu požara kada je izgorilo dosta šume na cijelom području Dalmacije. S opremom smo uvijek u deficitu ali imamo prijatelje koji su to prepoznali. – istakao je Kapitanović zahvalivši se na daru i dodavši kako su francuski donatori „stekli dobrog prijatelja u Biogradu“.
Riječi zahvale uputili su u ime Javne vatrogasne postrojbe Biograd na Moru zapovjednik Darko Banić te u ime Grada Biograda na Moru dogradonačelnik Marijan Stopfer koji je podsjetio na uspješnu provedenu proljetnu akciju čišćenja park-šume Soline od niskog raslinja, potencijalne opasnosti od nastanka požara.

DVD Biograd na Moru broji dvadeset vatrogasaca od toga deset aktivnih. Vozni park čini, uz darovano vozilo, dvije autocisterne, kombi-vozilo za prijevoz vatrogasaca i zapovjedno vozilo.
– Za nas ovo je znak povjerenja u odličnu suradnju s vama. Ovo je peta organizirana akcija udruge PUI na području civilne sigurnosti u posljednje dvije godine i vrlo smo ponosni na to jer znamo da će to sačuvati živote i zaštititi okolinu. Nadam se da će vam ovaj kamion biti koristan u borbi protiv požara i znajte da smo spremni i na druge vaše zahtjeve na području civilne sigurnosti. – poručio je ataše Stephane Tijardović.

Uspješna suradnja koja je rezultirala vrijednom donacijom započela je uspostavom prijateljstva zapovjednika DVD-a Biograd na Moru Ante Katuše i instruktora u Vatrogasnoj školi Zagreb Dubravka Regovića, poveznice između francuskih i biogradskih vatrogasaca.
Jedna od misija francuske vatrogasne udruge PUI je pomagati na području civilne sigurnosti, poručio je Remy Desbois, i izrazio zadovoljstvo da mogu to činiti i u Hrvatskoj.
– Poznato nam je da su hrvatski vatrogasci jako dobri u svom poslu ali znamo i da imaju malo slabije mogućnosti pa nam je jako drago da možemo pomoći i pridonijeti zaštiti okoliša. – dodao je Desbois.

Biograđani su prijateljima iz Francuske uručili zahvalnice i prigodne darove s autohtonim proizvodima dok je ataše Tijardović prvom čovjeku Javne vatrogasne postrojbe Biograd na Moru Darku Banić, u znak nastavka suradnje, uručio orden DCI-a (Direction de la Cooperation International), odnosno Uprave za međunarodnu suradnju francuske policije i žandarmerije. 

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake