Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Na Proljetnom krosu Sv. Filip i Jakov 2018. natjecalo se oko pedesetero djece

Na plaži Iza Banja u Svetom Filip i Jakovu održan je drugi Proljetni kros Sv. Filip i Jakov u organizaciji domaćeg Atletskog športskog kluba Rogovo i Atletskog saveza Zadarske županije te pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Općine Sv. Filip i Jakov, Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov te Udruge Napredak iz Sv. Filip i Jakova.
Natjecalo se četrdeset i sedmero djece različitih dobnih skupina, od predškolske dobi do osmog razreda. Na početku natjecanja, male atletičare pozdravili su, u ime organizatora i pokrovitelja, direktorica Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov Klara Eškinja Glavan i predsjednik AŠK Rogovo Jakov Baričić.

– Iz Hrvatskog atletskog saveza stigle su nam dobre vijesti budući da su nam poslali paket sportske opreme u vidu opreme i rekvizita za atletičare. Donacija nam treba stići početkom sljedećeg tjedna. – rekao je Jakov Baričić i izrazio zadovoljstvo brojnošću djece i interesom među njima za ovogodišnji Proljetni kros Sv. Filip i Jakov.
U kategoriji Predškolke-100 metara najbrža je bila Natali Barišić iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac iz Zadra, druga je bila Nola Matijašević iz AŠK Rogovo, a treća Antica Poljak iz Biograda na Moru. U kategoriji Predškolci 100 m, od dječaka, prvi je bio Gabrijel Baričić iz AŠK Rogova, drugi Loren Šimac iz AK Alojzije Stepinac dok se na treće mjesto plasirao Matko Majica iz AŠK Rogovo.

U kategoriji 1.-2. razredi-200 metara od djevojčica najbrža je bila Rafaela Župan iz Zemunika Donjeg, potom Cvita Pulić iz AŠK Rogovo dok je treća bila Ivona Petešić Frka iz AK Alojzije Stepinac. Od dječaka najbolji je bio Josip Višić iz AK Alojzije Stepinac, zatim, Dorijan Jurešić iz istog kluba dok je treće mjesto osvojio Roko Poljak iz AŠK Rogovo.
U kategoriji 3.-4. razredi-300 metara, od djevojčica, prva kroz cilj prošla je Luna Mandić iz AK Alojzije Stepinac, potom Cvita Zanki iz istog kluba dok je treća bila Nensi Fantina iz AŠK Rogovo. Od dječaka najuspješniji je bio David Persola iz AŠK Rogova, drugi je bio Ivano Prtenjača iz istog kluba dok je treće mjesto zauzeo Ivan Višić iz Zadra.

U kategoriji  5.-6. razredi-400 metara od djevojčica najbolja je bila Petra Batur iz AŠK Rogovo, druga je bila Ema Plazina iz AK Alojzije Stepinac dok je treća stigla Martina Brajković iz AŠK Rogovo. Od dječaka prvi kroz cilj prošao je Dominik Persola iz AŠK Rogovo, zatim Leon Brkić iz AK Alojzije Stepinac te Antonio Višić iz istog kluba.
U kategoriji 7.-8. razredi-500 metara Fani Brkić i Karlo Brkić iz AK Alojzije Stepinac nisu imali konkurenciju i na taj način automatski su osvojili prvo mjesto.
Na gatu na filipjanskoj plaži male pehare i odličja dodijelili su, u ime organizatora i domaćina, predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović i Šime Stanić, član uprave AŠK Rogovo.


Skoči do alatne trake