Srijeda, 24 travnja, 2024

Ludijada biogradskih maturanata: 80-ero srednješkolaca bučno proslavilo svoj dan!

Osamdesetero maturanata Srednje škole Biograd na Moru proslavilo je svoj posljednji dan nastave i uspješan završetak srednjoškolskog školovanja pjesmom, plesom i smijehom. Na fakultetsko obrazovanje, sudeći prema prijavama na državnu maturu, odlučili su se gotovo svi, osim jedne učenice – njih četrdeset i četvero gimnazijalaca i ekonomista.
Ludijada ispred školske zgrade, uz nadzor profesora i ravnatelja Ivice Kera, započela je već u osam sati pod šatorom i u hladu uz bučni razglas i elektronsku i domaću glazbu. Kao što je zaštitni znak svake ludijade, zabijeljeni od brašna biogradski maturanti plesali su, pjevali i pa čak i pekli janje uz nadzor školskog domara. Prijateljstva i veze stečena u ovoj dobi života zauvijek će biti usađena u sjećanje svakoga od njih i, vjerujemo, rado se prisjećati srednjoškolskih dana.

Treći „C“ razred razrednice Ane Ćuk kojeg čine četiri konobara, dvanaest kuhara i osam prodavača, zatim, treći „E“ razrednika Nina Majice sa šest brodomehaničara i pet brodograditelja, četvrti „A“ razrednice Nede Bobanović s dvadeset sedam gimnazijalaca te četvrti „B“ razrednice Marine Šarić s osamnaest ekonomista uspješno je završilo srednješkolsko obrazovanje te ih sada očekuje, za veliku većinu koja se odlučila nastaviti školovanje, državna matura predviđena 7. lipnja 2018.

– Kako je protekla školska godina za maturante? Ako je gledati broj negativnih ocjena, nešto ih je manje nego prošle godine. Sjednica će biti u četvrtak pa kada skupimo sve informacije, onda ćemo znati pravo stanje. U svakom slučaju, nema problematičnih maturanata te na produženoj nastavi neće biti puno. To je ono što u ovom trenutku sada mogu reći. – ocijenio je ravnatelj Kero.

Državna matura završava polaganjem posljednjeg ispita 29. lipnja, objava rezultata je 11. srpnja, konačna objava, nakon roka za prigovore, 16. srpnja, a podjela svjedodžbi 18. srpnja 2018.
– Poruka maturantima? Što se mene tiče kao ravnatelja, za mene je bitna jedna stvar, a to je da svo znanje i vještine koje su stekli u ove tri, odnosno, četiri godine, uspješno primijene u daljnjem školovanju, a oni koji će ići na tržište rada, u svojem daljnjem radu. Volio bih da budu zadovoljni nakon ove tri, četiri godine provedene s nama i da mogu reći da je bilo kvalitetno provedeno vrijeme, korisno za njihov život i razvoj kao stručnjaka i osoba te da se danas-sutra s radošću sjete ovog vremena. – dodao je Kero.

Jedna od želja i prijedloga ravnatelja biogradske srednje škole je da se sljedeće godine maturantska proslava, u skladu s mogućnostima, podigne na višu razinu te u suradnji s Gradom Biogradom na Moru osmisli zajednička zabava u središtu grada.
U usporedbi s prošlom godinom, ove godine samo dvoje je manje maturanata u biogradskoj srednjoj školi čime se, naglasio je Kero, može se reći da je zadržana ista razina i iskazati zadovoljstvo brojnošću.



 

Skoči do alatne trake