Biograd na MoruLudijada biogradskih maturanata: 80-ero srednješkolaca bučno proslavilo svoj dan!

Ludijada biogradskih maturanata: 80-ero srednješkolaca bučno proslavilo svoj dan!

-

- Advertisment -spot_img

Osamdesetero maturanata Srednje škole Biograd na Moru proslavilo je svoj posljednji dan nastave i uspješan završetak srednjoškolskog školovanja pjesmom, plesom i smijehom. Na fakultetsko obrazovanje, sudeći prema prijavama na državnu maturu, odlučili su se gotovo svi, osim jedne učenice – njih četrdeset i četvero gimnazijalaca i ekonomista.
Ludijada ispred školske zgrade, uz nadzor profesora i ravnatelja Ivice Kera, započela je već u osam sati pod šatorom i u hladu uz bučni razglas i elektronsku i domaću glazbu. Kao što je zaštitni znak svake ludijade, zabijeljeni od brašna biogradski maturanti plesali su, pjevali i pa čak i pekli janje uz nadzor školskog domara. Prijateljstva i veze stečena u ovoj dobi života zauvijek će biti usađena u sjećanje svakoga od njih i, vjerujemo, rado se prisjećati srednjoškolskih dana.

Treći „C“ razred razrednice Ane Ćuk kojeg čine četiri konobara, dvanaest kuhara i osam prodavača, zatim, treći „E“ razrednika Nina Majice sa šest brodomehaničara i pet brodograditelja, četvrti „A“ razrednice Nede Bobanović s dvadeset sedam gimnazijalaca te četvrti „B“ razrednice Marine Šarić s osamnaest ekonomista uspješno je završilo srednješkolsko obrazovanje te ih sada očekuje, za veliku većinu koja se odlučila nastaviti školovanje, državna matura predviđena 7. lipnja 2018.

– Kako je protekla školska godina za maturante? Ako je gledati broj negativnih ocjena, nešto ih je manje nego prošle godine. Sjednica će biti u četvrtak pa kada skupimo sve informacije, onda ćemo znati pravo stanje. U svakom slučaju, nema problematičnih maturanata te na produženoj nastavi neće biti puno. To je ono što u ovom trenutku sada mogu reći. – ocijenio je ravnatelj Kero.

Državna matura završava polaganjem posljednjeg ispita 29. lipnja, objava rezultata je 11. srpnja, konačna objava, nakon roka za prigovore, 16. srpnja, a podjela svjedodžbi 18. srpnja 2018.
– Poruka maturantima? Što se mene tiče kao ravnatelja, za mene je bitna jedna stvar, a to je da svo znanje i vještine koje su stekli u ove tri, odnosno, četiri godine, uspješno primijene u daljnjem školovanju, a oni koji će ići na tržište rada, u svojem daljnjem radu. Volio bih da budu zadovoljni nakon ove tri, četiri godine provedene s nama i da mogu reći da je bilo kvalitetno provedeno vrijeme, korisno za njihov život i razvoj kao stručnjaka i osoba te da se danas-sutra s radošću sjete ovog vremena. – dodao je Kero.

Jedna od želja i prijedloga ravnatelja biogradske srednje škole je da se sljedeće godine maturantska proslava, u skladu s mogućnostima, podigne na višu razinu te u suradnji s Gradom Biogradom na Moru osmisli zajednička zabava u središtu grada.
U usporedbi s prošlom godinom, ove godine samo dvoje je manje maturanata u biogradskoj srednjoj školi čime se, naglasio je Kero, može se reći da je zadržana ista razina i iskazati zadovoljstvo brojnošću. 

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake