Subota, 20 travnja, 2024

Zaklada „Ljubo Stipišić Delmata“ održala sjednicu u Sv. Filip i Jakovu, Gibonni čestitao na izvedbi mladim amaterskim glumicama „Kuntrate“

U Svetom Filip i Jakovu, u novoj općinskoj vijećnici u zgradi nekadašnje osnovne škole, održana je redovna sjednica Upravnog i Nadzornog odbora Zaklade Ljubo Stipišić Delmata. Sjednici su nazočili upravitelj i predsjednik zaklade Ivan Pehar, zamjenik upravitelja i dopredsjednik Mirko Đinđić, članovi Upravnog odbora Vesna Vuković, Vlado Sunko, Milena Marijan Peranić i Mijo Stanić te predsjednik Nadzornog odbora Zlatan Stipišić Gibonni. Srdačnu dobrodošlicu i posebne pozdrave članovima Zaklade uputio je općinski načelnik Zoran Pelicarić.

Teme sjednice bile su izvješće o organizaciji koncerta korizmenog oratorija „Uskrsnuće“ Ljube Stipišića Delmate u izvedbi Gradskog zbora Brodosplit održanih u Rabu i Zadru početkom travnja, novi prijedlog profesora Vlade Sunka s Umjetničke akademije u Splitu vezano za Studij klapskog pjevanja te imenovanje uređivačkog odbora za izradu monografije „Ljubo Stipišić Delmata“.
U drugom dijelu, u izvedbi članova Akademske kazališne družine Kuntrata, Helene Mikas, Lucije Jupek, Karmen Brajković, Jelene Helene Knežević i najmlađe 8-ipo godišnje Korine Đinđić, pretpremijerno je prikazana predstava koju je napisao pokojni Ljubo Stipišić Delmata – „Kod Lepanta, sunce moje“.

Podsjetimo, Zaklada Ljubo Stipišić Delmata osnovana je u čast maestra, aranžera, skladatelja, dirigenta, jednom riječju, čuvara dalmatinske glazbene baštine Ljube Stipišića Delmate. Započela je s radom na prvu obljetnicu njegove smrti 10. listopada 2012. godine u Zadru s ciljem proučavanja i popularizacije njegova umjetničkog i stručnog opusa. Uz to, zadaci Zaklade su i stipendiranje studenata, izdavanje monografije i dokumentarnog filma o životu i djelu maestra i osnivanje klapskog kolegija na splitskom sveučilištu.
Amaterska kazališna udruga Kuntrata poziva vas na premijernu izvedbu predstave „Kod Lepanta, sunce moje“ u petak, 18. svibnja 2018., u zgradi stare škole u Sv. Filip i Jakovu, s početkom u 20 sati.



 

Skoči do alatne trake