Prvosvibanjska događanja u Pakoštanima: Na MTB maratonu Vransko jezero najbolji Karmen Škiljić i Goran Cerović

0
917

Prvosvibanjski blagdani u Pakoštanima protekli su u znaku atraktivnih događanja, aktivnog odmora, gastronomskih delicija i lijepog i toplog vremena. Iz središta mjesta, s trga ispred župne crkve Uzašašća Gospodinova, startalo je oko dvjesto brdskih biciklista i biciklistica u sklopu rekreativne utrke MTB Vransko jezero.
Natjecalo se u dvije kategorije, Sport i Rekreacija, s dužinama staze 37 i 33 kilometara. U kategoriji Rekreacija, od žena najbrža je bila Marina Kazija iz BBK Pakoštane s vremenom 1h:25m:25s, druga je bila Silvija Orlović iz BK AKS iz Stankovaca dok je treće mjesto zauzela još jedna članica BBK Pakoštane Jelena Barešić. Od natjecatelja, najbolji je bio Ivan Čular iz BBK Orlov krug iz Vodica s vremenom 1h:09m:16s, drugo mjesto zauzeo je Slovenac Rajko Zvonar iz ŠP Power dok je treći bio njegov sunarodnjak Rajko Novak iz Calcit Bike Teama.

U težoj kategoriji od biciklistica najbrža je bila Karmen Škiljić iz BBK Pakoštane s vremenom 1h:27m:02s, druga je bila Poljakinja Sabina Rzepka iz GK Cyklosport Boleslawiec dok je treće mjesto zauzela Larisa Bošnjak iz BBK Šišmiš iz Samobora. Od biciklista, prvi kroz cilj prošao je Crnogorac Goran Cerović iz Pljevlja XC Teama s vremenom 1h:18m:08s, iza njega bio je Tonko Juras iz BBK Orlov krug dok je treći bio još jedna natjecatelj iz Crne Gore Stefan Bajčeta iz Pljevlja XC Teama.
Posebno vrijedi istaknuti biciklisticu 49-godišnju Đurđicu Brnad iz biogradske podružnice Lige protiv raka koja je pobijedila karcinom i prevladala tešku životnu bitku. Iako je u ovoj priči postignuto vrijeme i plasman zapravo u sporednom planu, Đurđica se, došavši u pratnji predsjednice biogradske podružnice Lige protiv raka Ljubice Wagner, plasirala na izvrsno šesto mjesto u ženskoj konkurenciji u kategoriji Rekreacija s vremenom od 1h:46m:59s.
U dječjoj brdsko-bicklističkoj utrci Eliminator u formatu dva protiv dva uz sustav eliminacije, stazom od crkve do rive, svoje vještine vožnje u svladavanju prepreka pokazalo je oko šezdeset malih biciklista iz Pakoštana, Draga, Biograda, Benkovca i drugih mjesta. Nakon utrke priređena je lutrija te su najsretnijima uručeni darovi pokrovitelja Kazališta lutaka Zadar i dm-a.
– Sve je dobro prošlo, svi su živi i zdravi, nitko nije stradao i to je najvažnije. Umorni smo ali zadovoljni učinjenim. Posebne zahvale uputio bih Danijeli Vulin iz pakoštanske turističke zajednice te članovima i pokroviteljima našeg kluba. – kazao je nakon MTB maratona Vransko jezero predsjednik BBK Pakoštane Mišel Krpeta.

Brdskobiciklističkom maratonu oko Vranskog jezera prethodio je Prvosvibanjski doručak kojim je Turistička zajednica općine Pakoštane, uz pomoć domaćih udruga i žitelja Pakoštana, počastila goste domaćim autohtonim proizvodima i “spizom”, od fritula, paprika, pancete do prošeka i vina.
U pakoštanskom akvatoriju održana je jedanaesta Međunarodna regata malih katamarana u kojoj su, osim iz Hrvatske, sudjelovali i jedriličari iz Francuske, Mađarske, Njemačke, Austrije i Slovenije.



 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here