Ponedjeljak, 13 svibnja, 2024

18. Festival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filip i Jakov oduševio oko 20 tisuća posjetitelja

Osamnaesti „punoljetni“ Festival cvijeća Zadarske županije u Svetom Filip i Jakovu, u organizaciji Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov i Općine Sv. Filip i Jakov, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, na kojem je izlagalo oko stotinu izlagača, završnim događanjem u nedjelju predvečer, puštanjem lampiona, priveden je kraju.
Od četvrtka do nedjelje manifestaciju u Sv. Filip i Jakovu posjetilo je, procjene su organizatora, oko 20 tisuća ljudi.
Iz pregršt događanja u takoreći „do posljednje minute“ ispunjenom programu, izdvojit ćemo seminar za cvjećare poznatog britanskog i više puta nagrađivanog aranžera i dizajnera Neila Whitakera, modnu reviju s motivima filipjanske tradicionalne nošnje najpoznatije hrvatske etno-dizajnerice Mine Petre, koncerte grupe Vatre i sve popularnije Mije Dimšić, dječji zabavni program po uzoru na glazbeni show Voice, Cvjetni korzo dječjih vrtića Zadarske županije „Neka riva u cviću pliva“ s oko dvjesto mališana te završno puštanje lampiona s Velikog mula u središtu Sv. Filip i Jakova.
U pjevačkom natjecanju Voice, kojeg je vodila Branka Pelicarić, pobijedio je duet Tonka Brzić i Cvita Bezinović s pjesmom Mamma Mia, druge su bile Gloria Baus i Cvita Baričić dok se na treće mjesto plasirala Gabrijela Vrankulj. Ocjenjivački sud čini li su voditelj Igor Jelinić Toto, vokal grupe Jeremiah´s Mirta Juran i predsjednica ženske klape Karmel Slavica Santini.
Cvjetne aranžerke Nives Stančin-Oros i Suzana Lonjak pokazale su posjetiteljima kako kreirati savršen cvjetni aranžman, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupilo je, pod vodstvom Ivana Eškinje Lantane domaće Kulturno-umjetničko društvo Roko.
Kao što je na svečanom otvaranju istakla direktorica Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov Klara Eškinja Glavan, Festival cvijeća začet je prije osamnaest godina sa skromnim brojem izlagača u odnosu na danas, održanim u Turističkom naselju Margarita Maris 2001 godine. Sljedeće lokacije festivala, podsjetimo se bile su Turističko naselje Croatia, zatim filipjanska riva, autokamp Đardin da bi se na kraju, zahvaljujući zlatnom sponzoru Iliriji d.d., udomaćio u reprezentativnom prostoru hotela Villa Donat.



 

Skoči do alatne trake