Pakoštane2. Dani otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije: Jedinstvena ponuda...

2. Dani otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije: Jedinstvena ponuda na 11 lokacija

-

- Advertisment -spot_img

U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu, u Vrani, u baštinskom hotelu Maškovića hanu otvoreni drugi po redu Dani otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije u trajanju od 27. do 29. travnja 2018. godine.

Cilj ovakve manifestacije je promocija seoskih domaćinstava i njihovih gospodarstava kao i bogate gastronomske ponude ruralnog ravnokotarskog kraja i otoka. Posebno zadovoljstvo, istaknuto je na otvaranju, kušati ukusne i zdrave lokalne namirnice dozrele pod mediteranskim suncem i tradicionalne pripravke s daškom kreativnosti, odnjegovane žuljevitim rukama pastira, vinogradara, težaka i ribara zadarskog kraja.

Na konferenciji za medije, koju je vodio glasnogovornik Zadarske županije Ante Župan, ravnatelj AGRRA-e Vladimir Kovačević naglasio je nedvojbeno najvažniju ulogu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u poslovanju AGRRA-e.
– Oni u svome radu prezentiraju sve ono dobro iz ruralnih područja naše županije. Od gastro-događaja, poljoprivrede, kulture, tradicije do baštine. Mislim da su oni pravi reprezenti naše županije i ruralnih područja. – kazao je Kovačević dodavši kako postoji velik interes za ovakvim oblikom turizma.

Svoje specijalitete, uz toplu dobrodošlicu, obiteljsko ozračje i očuvanu prirodu ponudit će jedanaest subjekata: Ražnjevića dvori Polača, Poljoprivredna zadruga Maslina i vino Polača, OPG Sandra Babac Poljica, Maškovića han Vrana, Agroturizam Odžaković Nadin, Gospodarstvo Roca Velim, Seosko gospodarstvo Mićanovi dvori, Kraljevski vinogradi Petrčane, OPG Butić Briševo, OPG Matulić Pašman i OPG Škaulj Nadin.
Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, naglasila je kako je ovaj vid ponude trend u svijetu i kako naša destinacija ispunjava kriterije za ovu vrstu potražnje.

– Današnji trend je pružiti destinaciju gostu onakvu kakva uistinu jest. Jedan od ciljeva je da se i domaće stanovništvo upozna s ponudom jer su oni osnovni korisnici usluga. – rekla je Kadija.
Zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić istaknuo je ulaganje nemalih financijskih sredstava iz županijskog proračuna upravo zbog prepoznatog potencijala ruralnog dijela Zadarske županije.

– Taj potencijal treba pokazati pogotovo domaćim žiteljima koji često nisu svjesni čime raspolažemo. Samo poticanjem selektivnih oblika turizma možemo produžiti sezonu, a privlačenjem samo malog postotka turista u ruralne krajeve već bismo puno postigli. – kazao je Mršić.
Svečanom otvaranju 2. Dana otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije u impozantnom ambijentu baštinskog hotela Maškovića han nazočili su još županijski pročelnik za poljoprivredu Daniel Segarić te načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov.


 

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake