Petak, 19 travnja, 2024

Mali nogometaši „Nove zore“ na derbiju Hajduk-Dinamo u Splitu: Upijali su svaki potez s terena

Nogometaši Nogometnog športskog kluba Nova zora iz Sv. Filip i Jakova, kategorije papaline, tići i mlađi pioniri, u organizaciji kluba te u pratnji roditelja, predsjednika kluba Šime Mikasa i trenera i dopredsjednika Krešimira Mikasa, s posebnim oduševljenjem pratili su najveći hrvatski nogometni derbi između splitskog Hajduka i zagrebačkog Dinama.
– Posjetili smo grad Split, upoznali djecu sa znamenitostima i bodrili klub za kojeg navijamo. Djeca su oduševljena i puna dojmova vratila se sa sportskog izleta iz Splita kojeg je organizirala NŠK Nova zora. Djeca s tribine upijala su svaki potez s terena. Bili smo smješteni na posebnom dijelu tribine zajedno s tisuću i tristo djece, inače rezerviran za gledatelje s malom djecu i one u pratnji trenera. Svi su oduševljeni ovim izletom u organizaciji uprave Nove zore.  – rekao je Krešimir Mikas.
Na jednodnevni izlet u Split autobusom išlo je oko četrdeset djece od 2005. do 2010. godišta.
Iako Hajduk malim navijačima i perspektivnim nogometašima Nove zore nije darovao pobjedu, žala i tuge nije bilo jer doživjeti derbi na Hajdukovom stadionu posebno je zadovoljstvo i doživljaj koji zauvijek ostaje u sjećanju djece.



 

Skoči do alatne trake