Subota, 20 travnja, 2024

Održana trail utrka „dm Blue & Green Trail 2018“ u Pakoštanima: Spoj sporta, prirodnih ljepota i druženja dobitna je kombinacija

U sklopu Coastal & Mountain Trails lige, koja povezuje sedam atraktivnih utrka na području Zadarske županije, na Dugom otoku, Pakoštanima, Zrmanji, Paklenici dvaput, Božavi te u Sukošanu, u Pakoštanima je održana utrka 2. kola ove lige pod nazivom „dm Blue & Green Trail 2018“.

Natjecalo se nešto više od stotinu sudionika iz šest zemalja, najviše iz Hrvatske, potom Slovenije, Njemačke, Češke, Bosne i Hercegovine te Slovačke. U lakšoj kategoriji „Blue“, sa stazom u dužini od deset kilometara, prvi kroz cilj u središtu Pakoštana prošao je Mateo Škara s vremenom 45m:39s, drugi je bio Mate Maksan iz Triatlon kluba TNT Zadar dok se na treće mjesto plasirao Ante Bakija. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Tena Filipović iz HPD Mosor-Sikire s vremenom 56m:20s, druga je bila Antonija Miljanić iz Triatlon kluba Zadar dok se na treće mjesto plasirala Vanja Petrović iz TNT-a Zadar. Start i cilj staze bio je u središtu mjesta a natjecatelji su prolazili najljepšim točkama pakoštanske rivijere: prvo kroz samo naselje pa zatim makadamskom stazom prema Crvenoj luci da bi se na kraju spustili prema moru i uz obalu, kroz Pine Beach i Kozaricu, dotrčali do cilja.

U težoj kategoriji „Green“, u kojoj je trebalo svladati stazu od 24 kilometra s 200 metara visinske razlike, trčalo se u prvom dijelu istom rutom kao i natjecatelji u „Blue“ kategoriji ali s bitnim produžetkom do Draga i obala Vranskog jezera. Najizdržljivijim pokazao se Mario Bosnić iz Maraton kluba Festina Lente s vremenom 1h:46m:12s, iza njega bio je Ivan Tuta iz Triatlon kluba Zadar te kao trećeplasirani njegov klupski kolega Ivan Gobin. Od natjecateljica prva na cilj stigla je Lucija Štrmelj s vremenom 2h:19m:1s, druga je bila Marijana Torić dok je treće mjesto osvojila Milena Šucko iz AK Forca.
Posebnu draž Pakoštane Trailu dala je utrka najmlađih „oko sela“ pod nazivom dm Mali trk“. Mali „trailaši“ otrčali su zdušno stazu u dužini od petsto metara i za nagradu i trud bili nagrađeni prigodnim poklonima.
„dm Blue & Green Trail“ organizirala je Turistička zajednica općine Pakoštane u sklopu Uskršnjeg vikenda u Pakoštanima s ciljem obogaćivanja turističke ponude u predsezoni.



 

Skoči do alatne trake