Sv. Filip i JakovZa projekt „Zaželi – Sveti Filip i Jakov“ Općina...

Za projekt „Zaželi – Sveti Filip i Jakov“ Općina Sv. Filip i Jakov dobila 918 tisuća kuna: Zaposlene četiri osobe koje će skrbiti o šesnaestero starijih i nemoćnih osoba

-

Započela je provedba projekta „Zaželi – Sveti Filip i Jakov“ financiranog sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt će omogućiti obrazovanje i zapošljavanje četiri nezaposlene i inače teže zapošljive žene s područja Općine Sv. Filip i Jakov koje će tijekom razdoblja provedbe projekta od 25. siječnja ove godine do 25. srpnja 2020. godine pružati pomoć šesnaestero krajnjim korisnicima, starijim i nemoćnim osobama s područja Općine Sv. Filip i Jakov. Projekt „Zaželi – Sveti Filip i Jakov“ pridonijet će smanjenju nezaposlenosti i povećanju kvalitete života osoba kojima je potrebna pomoć u kući i socijalizacija te omogućiti im jednostavnije, zdravije i sretnije življenje.

Općini Sv. Filip i Jakov, kao provoditelju projekta, dodijeljeno je bespovratnih 917.952,42 kuna a kao partneri u njegovoj realizaciji sudjeluju Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar te Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru.
– Ovo je drugi projekt iz Europskog socijalnog fonda kojeg provodi Općina Sv. Filip i Jakov. Iznos financiranja je 100 posto i vrijeme izvedbe projekta je trideset mjeseci. Edukacija djelatnica za zvanje njegovatelja starijih i nemoćnih osoba provest će se u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem nakon čega će dobiti certifikat koji se unosi u e-radnu knjižicu te će biti u mogućnosti pružiti kvalitetniju uslugu korisnicima a u konačnic,i nakon provedbe projekta, bit će u boljoj poziciji na tržištu rada. – naglasio je, među ostalim, voditelj projekta Darko Mikas.

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić istakao je jednaku važnost infrastrukturnih projekata i projekata u koji su uključeni žitelji poput „Zaželi – Sveti Filip i Jakov“.
– Jedini smo u našoj županiji koji smo se prijavili na ovaj projekt i interes za zaposlenje bio je velik pa mi je čak i žao da nismo više osoba uključili. Jako mi je drago da smo pokrenuli ovaj projekt i u budućnosti ćemo morati subvencionirati programe, kako za našu najmlađu djecu kroz vrtić, tako i kroz ovakve programe za naše starije kao i kroz subvenciju smještaja starijih i nemoćnih u mirovinskim domovima. – rekao je Pelicarić.

Ovim projektom nisu obuhvaćene samo starije i nemoćne osobe već to mogu biti i mlađe osobe s invaliditetom odnosno svaka osoba koje imaju poteškoća u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.
– Ta pomoć može biti u dostavi namirnica, pripremi obroka, prijevoz korisnika do liječnika, dostavi lijekova, bilo kakva interakcija s ustanovama. Jako bitan aspekt su razgovori i druženja kako bi se te osobe uključile u društvo te druga pomoć u društvenim aktivnostima. – dodao je Mikas.
Četiri djelatnice koje će biti zaposlene u okviru ovog projekta su Jadranka Rogić, Nada Colić, Slavica Mandić i Zvijezdana Matešić a kao glavni uvjeti za zapošljavanje bili su da ne primaju državnu potporu i uslugu iste vrste iz državnih ili EU projekta te starosna doba, to jest, da su starije od pedeset godina.

Općinski načelnik Zoran Pelicarić i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Zadar Jagoda Gluščević ovom prigodom svečano su potpisali ugovor o edukaciji djelatnica za njegovateljicu u trajanju od petsto sati a uključuje teorijski i praktični dio koji će se provoditi u Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.
Konferenciji za medije u općinskoj vijećnici u Sv. Filip i Jakovu, uz spomenute, nazočili su još ravnateljica Centra za socijalnu skrb Biograd na moru Ivana Zrilić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov Barbara Čirjak, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Zadar Jelena Buzov te ravnteljica Dnevnog centra za starije i nemoćne osobe Arka Sv. Filip i Jakov Milka Milat. 

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...

Morate pročitati

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake