Sv. Filip i JakovSvečana primopredaja vrijedne donacije: DVD-u Sv. Filip i Jakov...

Svečana primopredaja vrijedne donacije: DVD-u Sv. Filip i Jakov Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov donirala 8 tisuća kuna, a privatna iznajmljivačica Milja Petrović sedamsto

-

U Svetom Filip i Jakovu, u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Filip i Jakov, obavljena je svečana primopredaja vatrogasne opreme dvoje donatora u ukupnoj vrijednosti od osam tisuća i sedamsto kuna: Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov i privatne iznajmljivačice iz Sv. Filip i Jakova Milje Petrović.
Riječ je o novčanim darovima DVD-u Sv. Filip i Jakov u iznosu od osam tisuća kuna od strane Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov te o sedamsto kuna gospođe Milje Petrović koja inače živi u Austriji a u Svetom Filip i Jakovu boravi za vrijeme turističke sezone.
U ime Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov donaciju je zapovjedniku DVD-a Sv. Filip i Jakov Jošku Majici svečano uručila direktorica Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov Klara Eškinja-Glavan.
– Vrlo rado se uključujemo u aktivnosti DVD Sv. Filip i Jakov pa tako prošlogodišnje iskustvo s požarima te želja da se vatrogasci pripreme na vrijeme za turističku sezonu je rezultiralo time da doniramo sredstva. Drago nam je da je nabavljena oprema te da lokalna zajednica, odnosno Općina Sv. Filip i Jakov financira DVD Sv. Filip i Jakov a Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov aktivno surađuje u okviru svojih mogućnosti. – kazala je Eškinja-Glavan.
Zapovjednik DVD-a Sv. Filip i Jakov Joško Majica zahvalio se u ime dobrovoljnog vatrogasnog društva donatorima te dodao kako su novcem nabavili ono što je trenutno najpotrebnije: osobnu zaštitnu opremu za vatrogasce a to su vatrogasne čizme i kombinezone.
– Ovo je dio priprema za nadolazeću ljetnu sezonu jer znamo kakva je bila prošla: paklena, teška i izazovna za sve nas. Nadamo se da neće tako biti i ove godine i neka ovo bude poticaj svim drugima iznajmljivačima, odnosno svima nama žiteljima da odvojimo i damo dio sebe za vatrogasce jer preventiva je najvažnija stvar u vatrogastvu. – rekao je Damir Majica, zamjenik zapovjednika i operativni član DVD-a Sv. Filip i Jakov.

Milja Petrović

Milja Petrović zatekla se u Sv. Filip i Jakovu u vrijeme kada su na području općini buktili veliki požari prošle ljetne sezone, poglavito onaj nadomak Turnju. Prigodom uplate sredstava djelatnice  Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov Renate Batur u poštanskom uredu u Sv. Filip i Jakovu, kazuje Damir Majica, gospođa Milja spontano je i velikodušno odlučila pomoći vatrogascima uplativši sedamsto kuna.
Uz spomenute, svečanoj primopredaji u sjedištu DVD-a Sv. Filip i Jakov nazočili su još operativni članovi Nikola Perković i Stjepan Marko Batur.


 

Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake