TkonŠkraping Tkon-otok Pašman 2018.: Započela četrnaesta sezona Treking lige,...

Škraping Tkon-otok Pašman 2018.: Započela četrnaesta sezona Treking lige, Ante Pešić Golub pobjednik najteže kategorije

-

- Advertisment -spot_img

Oko devetsto natjecatelja iz jedanaest država svijeta, najviše, dakako iz Hrvatske pa onda Slovenije, usprkos lošim najavama vremenskih prilika, trčalo je i hodalo po otočnom kamenju, škrapama, na trinaestoj jedinstvenoj međunarodnoj sportsko-turističkoj utrci „Škrapingu“.
Organizatori, Općina Tkon, Javna komunalna ustanova Prvenj i Turistička zajednica općine Tkon, osvježili su ove godine program natjecanja uvođenjem nove četvrte kategorije – Light (Obiteljske) kategorije namijenjene obiteljima i onima kojima je u prvom planu lagana šetnja kroz prirodu i uživanje u atraktivnim pogledima na Pašmanski kanal, Kornatsko otočje i kopno. Tako uz ovu šest kilometara dugu stazu, „škraperi“ su bili kategorizirani u još tri kategorije: Active (Đir) – oko 12 kilometara, Challenger – oko 25 kilometara te najzahtjevnija za iskusne sportaše Marathon (Ultra) sa startom na drugom kraju otoka u mjestu Banj i dužinom od oko čak 45 kilometara.

Uvjerljivi pobjednik ove kategorije bio je omiški maratonac Ante Pešić s vremenom 5h:56m:25s što za je za čak 48 minuta bolji rezultat od drugoplasiranog Tonija Torbarine. Pešić, poznatiji po nadimku Golub, pobjedu je posvetio, kao i svaki put do sada, bolesnom sinu i svoj djeci s urođenim srčanom manom.
U Challengeru od muškaraca najbrži je bio Dragomir Čović s vremenom 3h:06m:28s dok je u konkurenciji žena najbolja bila Maja Blašković s vremenom 3h:49m:21s.
U kategoriji Active (Đir) od muškaraca prvi na cilj stigao je Nikola Mijić s vremenom 1h:18m:05s a od žena Lucija Mlakar s vremenom 1h:47m:08s.
U najlakšoj i najbrojnijoj kategoriji Light (Obiteljska) kroz cilj je prva prošla tročlana obitelj iz Splita Ozretić – Nikola, Tanja i Mila s vremenom 1h:15m:53s a od natjecateljica ženski dio obitelji, Tanja i Mila Ozretić s istim vremenom.

Utrkom „Škraping Tkon-otok Pašman 2018“ započela je četrnaesta sezona Treking lige koja završava 13. kolom 10. studenog ove godine na Papuku utrkom „Papuk trail & treking“. Do tada zaljubljenici u kretanje kroz prirodu sudjelovat će na još jedanaest utrka u okviru Treking lige: na Pagu, Krku, u Zagorju, na Zavižanu, Zrmanji, Soči u Sloveniji, Medvednici, Žumberku, Velebitu, Rabu te ponovno na Krku.
U sklopu Škrapinga priređen je Sajam otočnih proizvoda Tkon na kojem su sudjelovali izlagači autohtonih otočnih proizvoda sa četrdeset jadranskih otoka.
Načelnik Općine Tkon Goran Mušćet istakao je važnost Škrapinga za lokalnu zajednicu jer pripreme za ovaj sportsko-turistički događaj ujedno su i pripreme za nadolazeću turističku sezonu.

Dino Smoljan, voditelj Škraping tima, kazao je kako su sudionici pristigli iz jedanaest zemalja: Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Velike Britanije, Njemačke, Mađarske, Crne Gore, Južnoafričke Republike, Slovenije i Ukrajine. Dodao je pritom kako je utrka koncipirana tako da se svatko može pronaći u jednoj od kategorija, od obitelji s djecom, do ekstremnih sportaša.
Podršku „Škrapingu“ dali su i predstavnici Zadarske županije, zamjenik župana Šime Mršić te pročelnik odjela za pomorsko dobro, more i promet Krešimir Laštro, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija te veliki prijatelj i sportski direktor Škrapinga alpinist Stipe Božić. Zagrijavanje i istezanje mišića pred start tri kategorije u središtu Tkona izveli su kratkim insanity treningom Zadarsko ludilo iz Zadra.


 


 

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake