Petak, 19 travnja, 2024

Matija Librenjak iz Zadra najbolji na Županijskom natjecanju iz fizike, Roko Pilić iz Osnovne škole Pakoštane treći

U Osnovnoj školi Biograd na Moru održano je Županijsko natjecanje iz fizike kojem je pristupilo dvadeset petero učenika sedmog i osmog razreda iz jedanaest škola s područja Zadarske županije. Najbolji rezultat ostvario je Matija Librenjak iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje Zadar pod mentorstvom učiteljice Mirjane Perić.
Od učenika iz Biograda na Moru i susjednih općina, najuspješniji su bili treći Roko Pilić iz Osnovne škole Pakoštane pod mentorstvom Marija Mandića te trinaesta Marie Belamarić iz Osnovne škole Biograd na Moru, mentorica Rosanda Pedišić. Članovi Povjerenstva za provedbu natjecanja bili su Jelena Torbarina, Domagoj Barešić, Antonija Budanko-Brkić, Ana Lipošćak te predsjednica povjerenstva Snježana Stanin.
U uvodnom dijelu u ime domaćina natjecatelje, mentore i članove povjerenstva pozdravio je ravnatelj škole Jordanko Miloš, predsjednik Zajednice tehničke kulture, meteorolog i diplomirani inženjer fizike Duško Kraljev te u ime povjerenstva Ana Lipošćak.
– Vi ste u području koje je dosta teško i zahtjevno ali to ima i svojih prednosti jer vi sigurno nećete, ako ostanete na ovom putu, razmišljati o odlasku u Njemačku, Irsku ili Švedskoj kada završite fakultet nego ćete, ako želite, moći naći radno mjesto u svakom gradu ili mjestu diljem Hrvatske što nažalost ne možemo reći za društvene znanosti. – kazao je ravnatelj Miloš.
Kraljev je istakao kako je Hrvatska, iako mala zemlja, dala puno izvrsnih fizičara, od Nikole Tesle do Ruđera Boškovića, te da danas djeluje velik broj mladih hrvatskih fizičara za koje je rekao da bi volio da se vrate u Hrvatsku kako bi svoje sposobnosti dali u svojoj zemlji.
Državnu himnu uz pratnju Mješovitog orkestra Odjela glazbene škole Osnovne škole Biograd na Moru otpjevala je učenica petog razreda Karla Bošnjak.



 

Skoči do alatne trake