Biograd na Moru2. Ruralna konferencija: "Srž ruralnog turizma je individualizirana turistička...

2. Ruralna konferencija: “Srž ruralnog turizma je individualizirana turistička ponuda”

-

U Biogradu na Moru, u hotelu Adriatic, održana je 2. Ruralna konferencija pod nazivom „Ruralni turizam Zadarske županije – Kako raditi na promociji i ponudi sadržaja?“.
Konferenciju je organizirala Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari u suradnji sa Zadarskom županijom, LAG-om Laura, Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Zadar, jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama i poslovnim subjektima s područja naše županije.
– Preko konferencija želimo javnost upoznati s podacima o količini odobrenih sredstava koji su ostvarili LAG-ovi, istaknuti primjere dobre prakse i potaknuti ljude iz naše županije da shvate važnost bogatstva ponude zaleđa koja se sinergijski može integrirati u ponudu obale i stvoriti cjelogodišnju turističku ponudu koja će zadovoljiti razne profile gostiju. – kazao je Vlado Rapan, predsjednik udruge Ravni kotari.

Naglasak ove konferencije bio je na inovativnosti i sveukupnom doživljaju ruralnog područja Zadarske županije, aktivaciji mladog stanovništva u poljoprivredi, stvaranju dodatnog sadržaja na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i primjerima dobre prakse.
Sudionike konferencije u uvodu je pozdravio Vlado Rapan, predsjednik udruge Ravni kotari dok je dopredsjednica udruge Marta Pinčić predstavila dosadašnji radi i dostignuća ove udruge.

O stanju ruralnog turizma na području Zadarske županije govorila je direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija.
– Ruralni turizam nikako nije oblik masovnog turističkog proizvoda već je srž u individualiziranoj ponudi. Ključne su kategorije koje mora imati: izvorni ambijent, naglašena interakcija gosta, personalizirana usluga i originalnost ponude. – rekla, među ostalim, Kadija.
Radoslav Bobanović, suvlasnik Poljoprivredne zadruge Maslina i vino iz Polače, istakao je važnost uloge čovjeka sa ruralnog područja Zadarske županije i izrazio nadu za učinkovitijim razumijevanjem institucija, pogotovo onih koji stvaraju.
O mogućnostima financiranja ruralnog turizma iz nacionalnih i europskih fondova govorio je Ivan Čupić, voditelj najuspješnijeg LAG-a u Hrvatskoj, LAG-a Laura sa sjedištem u Biogradu na Moru.

O tome kako promovirati ruralnu destinaciju na turističkom tržištu govorio je Šime Knežević s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.
Ante Butić, vlasnik OPG-a Butić iz Briševa, govorio je o tome kako stvoriti dodatni sadržaj na svojem domaćisntvu.
Borislav Šimenc, direktor projekta DMK Vall042, predstavio je projekt „Okusi hrvatske tradicije“ te otkrio kako unaprijediti sadržaje turističke ponude.
Ovogodišnja 2. Konferencija o ruralnom turizmu zaključena je predavanjem Jurice Bosne iz UP Studija o suvremenim tehnologijama kao sastavnom dijelu promidžbe ruralnog turizma.


 


 

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...

Morate pročitati

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake