Utorak, 23 travnja, 2024

Donacija: „Ilirija“ darovala 300 tisuća kuna Općini Sv. Filip i Jakov za rekonstrukciju sportskog igrališta „Kod bunara“

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić i predsjednik Uprave biogradske turističke tvrtke Ilirija d.d. Goran Ražnjević svečano su potpisali ugovor o subvenciji rekonstrukcije sportskog igrališta „Kod bunara“ u Svetom Filip i Jakovu u neposrednoj blizini „Ilirijinog“ hotela Villa Donat vrijednog 600 tisuća kuna. Ukupna vrijednost radova iznosit će 950 tisuća kuna od će čega „Ilirija“ osigurati 300 tisuća a preostalih 650 tisuća Općina Sv. Filip i Jakov.
U prvoj fazi do početka ove ljetne sezone planirano je postavljanje nove gumirane podloge tartana, a u drugoj nakon sezone pa do početka turističke sezone 2019. dva nova reflektora s  LED žaruljama, nova metalna ograda na novopostavljenim temeljima i ogradnim zidovima. Na postojećim tribinama bit će postavljene nove PVC sjedalice.

– Zahvaljujem se na suradnji „Iliriji“ u ime svih žitelja Općine Sv. Filip i Jakov naročito u ime mjesta Sv. Filip i Jakov i, moram naglasiti, ne samo u povodu ovog projekta već i drugih. Želim podsjetiti da nam je „Ilirija“ pomogla prije četiri godine sudjelovanjem u uređenju odbojkaškog i malonogometnog igrališta na plaži Iza Banja u velikom iznosu od dvjesto tisuća kuna. – istakao je Pelicarić dodavši doprinos i pomoć tvrtke „Ilirija“ i u drugim lokalnim aktivnostima i projektima kao što je bila obnova zvonika crkve sv. Roko na Rogovu, ustupanje zemljišta za prometnice, Festival cvijeća u Sv. Filip i Jakov te kulturnim i sportskim udrugama na području općine Sv. Filip i Jakov.

Ovom svečanom prigodom načelnik Zoran Pelicarić i predsjednik Uprave „Ilirije“ Goran Ražnjević najavili su i subvenciju „Ilirije“ za drugu fazu rekonstrukcije igrališta, dakako u skladu s mogućnostima.
Ražnjević je kazao kako je „Ilirija“ na razini Hrvatske nositelj projekta društveno odgovornog poslovanja te kako ova tvrtka već godinama razvija ovakav način doprinosa razvoju zajednice što inače postaje gotovo kao pravilo u poslovanju velikih poslovnih sustava kao što je „Ilirija“.

–  Osjećaj „Ilirije“ kao poslovnog sustava za zajednicu u kojoj živi, radi i djeluje, bi trebao biti prisutan uvijek i mi držimo da ga i imamo. Tako i za mjesto Sv. Filip i Jakov kao i za Općinu Sv. Filip i Jakov držimo da u danom trenutku nešto možemo učiniti, posebno ono što je od zajedničkog i općeg interesa. – naglasio je Ražnjević dodavši kako mu je iznimno drago poduprijeti ovakav projekt a da pritom ne ugrožava se poslovna sigurnost „Ilirije“.
Osim dobrobiti za lokalnu zajednicu i vizualno ljepšeg ambijenta u središtu mjesta, obnovom sportskog igrališta „Kod bunara“, smještenog u neposrednoj blizini hotela „Villa Donat“, i gosti hotela to jest Sv. Filip i Jakova imat će mogućnost opuštanja kroz bavljenje sportskim aktivnostima na potpuno preuređenom kultnom igralištu ali i okupljalištu ponajprije mještana Sv. Filip i Jakov.
Radovi prve faze rekonstrukcije započinju za mjesec dana.


 

Skoči do alatne trake