Biograd na MoruSvečana sjednica u povodu Dana Grada Biograda: Ivan Knez...

Svečana sjednica u povodu Dana Grada Biograda: Ivan Knez naglasio važnost odluka gradskog vijeća, farmaceutkinji Katarini Pervan nagrada za životno djelo

-

U sportskoj dvorani biogradske srednje škole, u povodu obilježavanja Dana Grada Biograda na Moru i blagdana nebeske zaštitnice grada svete Stošije, pred velikim brojem uzvanika, posebnih gostiju i građana, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru. Sjednicu je vodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Tonči Šangulin koji je pozvao nazočne da minutom šutnje odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Himnu „Lijepu našu“ izvela je klapa „Bunari“ iz Vodica, a u zabavnom dijelu svečanosti nastupio je glazbeni sastav „Mejaši“.
U svojem govoru Tonči Šangulin kazao je kako smatra da je povjerenje koje su im ukazali građani u proteklih godinu dana u potpunosti opravdano te iskazao zahvalnost gradskom vijeću, gradskoj upravi, ustanovama, udrugama, gospodarstvenicima, građanima i medijima koji su pratili rad gradskog vodstva ali i kritičarima koji su, dodao je Šangulin, dali poticaj za jači angažman za rješavanje problema u gradu.

Biogradski gradonačelnik Ivan Knez, u prigodnom obraćanju, naglasio je važnost odluka Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru jer, rekao je, „bez obzira na političke i svjetonazorne razlike, držimo se za isti štap kada je u pitanju naš grad.“
– Ovaj politički tim gradske uprave učinit će sve kao što je činio i do sada: Da iz godinu u godinu podižemo kvalitetu življenja svih nas, naših sugrađana i naših gostiju jer smo srce Jadrana i na to budimo ponosni! – rekao je Knez.
Do sada je Grad Biograd na Moru iz europskih fondova, naglasio je gradonačelnik, dobio oko 100 milijuna kuna te izdvojio važnije realizirane projekte: otvaranje Fun parka Mirnovec, završetak kanalizacijskog sustava i vodovoda u vrijednosti od 32 milijuna kuna za predjele Granda, Bošana, Kumenat te stvaranje uvjeta za priključenje Kose istok i Kose zapad, osnivanje poduzetničkog inkubatora u vrijednosti 38 milijuna kuna, opremanje nove zgrade Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru u vrijednosti od 5 milijuna kuna, nadalje, dobivanje odluke o sufinanciranju gradnje reciklažnog dvorišta, projekt Turističko-informativnog centra u vrijednosti 4,5 milijuna kuna te projekt Centra za održivi aktivni turizam Biosfera u prostoru stare škole u vrijednosti 19 milijuna kuna.

U sljedeće dvije godine Grad Biograd na Moru planira realizirati projekte za koja su osigurana novčana sredstva: Početak gradnje iz društvene poticajne stanogradnje iz programa POS u vrijednosti od 7 milijuna kuna, izrada projektne dokumentacije za uređenje plaža od kojih je prva na redu Bošana, sanacija odlagališta Baštijunski brig, priprema dokumentacije za završetak kanalizacijskog sustava Biogradska rivijera, rješenje za lučicu Jaz te završetak projektne dokumentacije za poduzetničku zonu K2, Industrijsku zonu Komunalno-servisnu zonu Bućina te izdvajanje zona Jankolovica I i Jankolovica II.
Župan Zadarske županije Božidar Longin istaknuo je kvalitetnu suradnju koju Županija ostvaruje s Gradom Biogradom na Moru kroz realizaciju više važnih projekata: Razvoj zdravstvenog turizma kroz projekt Zdravstveno-turističkog centra Biograd na Moru, izgradnja ribarske luke, premještanje trajektne luke po uzoru na zadarsku luku Gaženica, razvoj plinofikacijske mreže, rekonstrukcija sportskog igrališta Osnovne škole Biograd na Moru, izgradnja Centra za gospodarenje otpadom, izrada projektne dokumentacije za sustav navodnjavanja Vranskog polja i tako dalje.

Janko Kos, načelnik slovenske Općine Žalec naglasio je važnost prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa između gradova i općina Hrvatske i Slovenije.
– Piranski zaljev ništa ne znači, mi ovdje nismo došli preko Piranskog zaljeva nego autoputom i dobro se osjećamo ovdje. Želimo vam još puno uspjeha i da pobijedite opet Srbe i da se nađemo u finalu! – rekao je Kos dobivši veliki pljesak kada se na trenutak osvrnuo na aktualno Europsko rukometno prvenstvo i dvoboj Hrvatske i Srbije.
Kninski pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra govorio je stihove svojih dviju pjesama posevećenim hrvatskim kraljevskim gradovima Biogradu i Kninu, „Bili grade, Biograde“ i „Stina pradidova“.

Svečanosti su nazočili i brojni predstavnici prijateljskih općina i gradova iz Hrvatske i Slovenije, među ostalima, Zagreba, Dugog Sela, Zaprešića, Solina, Knina, Slovenskih Konjica, Radlja na Dravi, Žaleca, Moravskih Toplica i drugih.
Grbove Grada Biograda na Moru gradonačelnik Knez uručio je Mati Zaninoviću za doprinos na području obrazovanja i odgoja te humanitarni rad, Nedi Peleš za humanitarni rad tijekom Domovinskog rata i volonterski rad u bratovštini Sv. Nikola Biograd na Moru, Šimi Jadrešiću za doprinos i uspjehe na području obrazovanja i odgoja, Šimunu Filipoviću za doprinos u promicanju društvenih vrijednosti, Pavi Tomiću za doprinos na području sporta, osobito rukometa, Draganu Troskotu za doprinos u gašenju požara i dobrovoljnom vatrogastvu, Milanu Galešiću za doprinos na području obrane tijekom Domovinskog rata, Tinu Brolichu za humanost i požrtvovnost pri spašavanju unesrećenog vozača potonulog automobila, Josipu Rakiću za iznimne sportske rezultate i osvojeno prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske u boksu, Vaterpolo klubu Biograd za doprinos na području sporta i osvajanje Kupa I. B vaterpolo lige Hrvatskog vaterpolskog saveza i obitelji Marion i Manfred Nuernberger za doprinos u humanitarnom radu tijekom Domovinskog rata.
Nagradu Grada Biograda na Moru predsjednik Vijeća Tonči Šangulin uručio je magistrici farmacije Katarini Pervan za iznimna dostignuća tijekom radnog i životnog vijeka na području zdravstva.
U susjednom hotelu Adria priređen je prigodni domjenak uz nastup biogradske pjevačice Ivane Orlić i sastava Mejaši. 

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...

Morate pročitati

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake