Biograd na Moru: Predupis i upis djece u I. razred osnovne...

[OBAVIJEST]: Predupis i upis djece u I. razred osnovne škole u Zadarskoj županiji za školsku godinu 2018./2019.

-

PREDUPIS I UPIS DJECE U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ZADARSKOJ ŽUPANIJI  ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019.

 

Ured državne uprave u Zadarskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, obavješćuje roditelje (skrbnike) da su obvezni izvršiti predupis djece u prvi (I.) razred osnovne škole za školsku godinu 2018./2019. Predupis treba obaviti u pripadajućoj (najbližoj) osnovnoj školi prema mjestu prebivališta odnosno boravišta u vremenu od 29. siječnja do 31. siječnja 2018. godine.

U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2018./2019. na području Zadarske županije upisuju se djeca koja do 1. travnja 2018. godine imaju navršenih šest godina života , odnosno djeca rođena od 1. travnja 2011. godine do 31. ožujka 2012. godine, kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno oslobođena od školovanja ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Iznimno se u prvi razred osnovne škole mogu upisati djeca rođena od 1. travnja 2012. godine do 31. prosinca 2012. godine, koja će šest godina života navršiti do 31. prosinca 2018. godine.

Za dijete koje će od 1. travnja 2018. do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik, roditelj/skrbnik može najkasnije do 31. ožujka 2018. godine podnijeti zahtjev Uredu za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika za prijevremeni upis.

Zahtjev za prijevremeni upis djeteta u prvi razred osnovne škole roditelji/skrbnici, podnose Uredu na Obrascu 6.

Osim zahtjeva, uz pripadajuću dokumentaciju obvezno se dostavlja i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta. Zahtjev se nalazi na web stranicama Ureda  www.udu-zz.hr (link: „obavijesti i izvješća“), a ispunjen se  može dostaviti na e-mail prosvjeta@udu-zz.hr sa skeniranom dokumentacijom ili  na adresu: Ured državne uprave u Zadarskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, Odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Zadar, Josipa Jurja Strossmayera 20.

Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca s težim oštećenjem zdravlja ili višestrukim teškoćama) roditelj/skrbnik podnosi zahtjev Uredu državne uprave na Obrascu 6.

 Uz ZAHTJEV prilaže i medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljene jedinstvenog tijela vještačenja.

 Zahtjev se nalazi na web stranicama Ureda  www.udu-zz.hr (link: „obavijesti i izvješća“), a ispunjen se može dostaviti na e-mail prosvjeta@udu-zz.hr sa skeniranom medicinskom dokumentacijom, ili na adresu: Ured državne uprave u Zadarskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, Odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Zadar, Josipa Jurja Strossmayera 20.

Za područje Ispostava Ureda zahtjev se upućuje na adresu odgovarajuće Ispostave:

– Ispostava Benkovac, Benkovac, Trg domovinske zahvalnosti 5

– Ispostava Biograd na moru, Biograd na moru, Kralja Tvrtka 1

– Ispostava Gračac, Gračac, Park Sv. Jurja 1

– Ispostava Obrovac, Obrovac, Ante Starčevića 11

– Ispostava Pag, Pag, Bana Josipa Jelačića 8

Nakon podnošenja zahtjeva  za dijete Uredu, roditelj/skrbnik obavezno se treba javiti školi radi dogovora o terminu testiranja djeteta.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema upisnom području u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja 2018.

 Ako se dijete upisuje u osnovnu školu izvan svog upisnog područja, a postupak utvrđivanja psihofizičke sposobnosti je obavljen u školi prema upisnom području, osnovna škola koju će dijete pohađati pisanim putem će zatražiti mišljenje o psihofizičkoj spremnosti djeteta za upis u prvi razred škole.

Potrebna dokumentacija: OIB, preslik domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja), a škola ih može uz suglasnost roditelja sama pribaviti elektronskim putem.

 

Upisi u I. razrede osnovnih škola obavit će se u vremenu od 18. lipnja do 21. lipnja 2018. godine.


 

Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake