PakoštaneBritanski Telegraph baštinskom hotelu Maškovića han dao izvrsnu devetku:...

Britanski Telegraph baštinskom hotelu Maškovića han dao izvrsnu devetku: „Ovaj hotel posebno će zavoljeti turisti s ukusom za povijest i kulturu.“

-

- Advertisment -spot_img

Baštinski hotel u Vrani Maškovića han, prema stručnoj ocjeni britanskog Telegrapha, ocijenjen je izvrsnom devetkom u nedavno objavljenom članku na njihovom internetskom izdanju pod rubrikom Putovanja/Destinacije. Novinarka Telegrapha Isabel Putinja opisuje ga kao „lijepo restauriran baštinski objekt zatvorenog u zidani spoj izvorno izgrađenog u 17. stoljeću u tradicionalnom otomanskom stilu.“ Sobe naziva elegantnima koje otkrivaju izvorne kamene zidove i s dimljenim dimnjacima dok restoran nudi jela na otvorenom u dvorištu s ozračjem.
U šest najvažnijih parametara koja na kraju određuju konačnu ocjenu, s devet od mogućih deset, Telegraph ocjenjuje stil i karakter, sobe, hranu i piće te vrijednost za novac dok „osmicu“ daju usluzi i opremljenosti te lokaciji.
Navodi kako će hotel za sezonu proljeće/ljeto 2018. dobiti dodatni poticaj u vidu otvaranja malog salona s kupkom i saunom.

SMJEŠTAJ U HOTELU MAŠKOVIĆA HAN

Govoreći o stilu i osobnosti hotela, Telegraph piše da je dugogodišnja napuštena ruševina potpuno obnovljena kao dio projekta lokalne baštine te da je namještaj izrađen po narudžbi hrvatske dizajnerske tvrtke. U tekstu su posebno istaknute staklene svjetiljke, prirodne tkanine i ornamentalni dizajnerski obrasci, citiramo, „koji  savršeno nadopunjuju izvorne arhitektonske detalje poput šljunčanog mozaičkog dvorišta, kamenih zidova i dimljenih dimnjaka.“
To će posebno voljeti, piše novinarka Telegrapha, turisti s ukusom za povijest i kulturu dok će djeca biti fascinirana stilskim izgledom iz svojih „Tisuću i jedne noći.“
U poglavlju Usluga i opremljenost usluga je ocijenjena kao prijateljska i prilagođena. Pri rezervaciji od gosta se traži da potvrdi svoje prehrambene preferencije. Navodi se mali muzej u sklopu hotela u kojem su izloženi artefakti s ovog područja, uglavnom od keramike, svakodnevni predmeti kao što su uljne svjetiljke i nakit. Ističe se i suvenirnica sa suvenirima visoke kvalitete gdje se mogu kupiti dalmatinska vina, maslinovo ulje i specijaliteti poput tartufa.

Četrnaest soba odiše visokom kvalitetom, posebno vrlo meki kreveti od egipatskog pamuka. Stil dizajna javnih prostora, kazuje se u članku, nenametljiv je i osmišljen s ukusom, a prenijet je i na sobe „s rustikalnim kamenim zidovima i podovima od terakote koji se savršeno nadopunjuju tkaninama u zemljanim tonovima i namještajem s drvenim uzorkom, a stolice od punog drva i nemirne prostirke pružaju laganu atmosferu.“
Posebna pozornost dana je raznovrsnom meniju, kojeg je kreirala chef Mara Zeyen, s naglaskom na morske plodove i dalmatinske proizvode kao što su tjestenina, rižoto i palenta. Kao ugodna iznenađenja novinarka Telegrapha navodi couscous i bulgur jela kao i dnevni specijaliteti poput Izmir Kofte, mesnih okruglica u turskom stilu. Sastojci su svježi i sezonske te potječu od lokalnih poljoprivrednika s posebnom pozornošću na vegan i gluten-free jela. Baklava s pistacijem, naglašeno je u članku, posebno je atraktivna među lokalnim posjetiteljima, posebno vikendima i praznicima.
Dobiveno za uloženo ocijenjeno je s devetkom navodeći pritom cijenu noćenja s uključenim doručkom u dvokrevetnoj sobi za 60 eura u pred/posezoni te 105 eura u punoj sezoni.

SMJEŠTAJ U HOTELU MAŠKOVIĆA HAN

Izvorni članak: Maškovića Han, Vrana, Croatia (www.telegraph.co.uk)



PROVJERI RASPOLOŽIVOST – BAŠTINSKI HOTEL MAŠKOVIĆA HAN (BOOKING.COM)

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

[VRIJEDNA DONACIJA] Biogradska bolnica dobila novčanu pomoć gospodarstvenika za nabavu dva uređaja vrijedna više od 100 tisuća eura

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru osigurala je opremu vrijednu više od 100 tisuća eura koja je rezultat...

[“GASTRO KREIRAJ SAM”] Veliki uspjeh biogradskih srednjoškolaca u konkurenciji 25 strukovnih škola

Učenici 2. razreda smjera kuhar Patrik Čudina i Noa Rudić osvojili su 3. mjesto na natjecanju "Gastro kreiraj sam"...

[JAVNI POZIV] Prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti na području Parka prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero objavljuje pozive za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti...

[„ČUDINOV DAN“] Nastavljen hvalevrijedan običaj kada Čudinovi počaste cijelo selo

Na dan prije korizme, U Pakoštanama na trgu ispred mjesne crkve, održan je desetljećima dug tradicionalni događaj - „Čudinov...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[PREMJEŠTAJ PLOVILA U JAZU] Zbog sanacije tri sjeverna gata, korisnici se obvezuju premjestiti plovila

Županijska lučka uprava Zadar obavještava korisnike prva tri sjeverna gata u luci Jaz u Biogradu na Moru o početku...

[TKO IMA NAJKVALITETNIJE ULJE?] Održana šesta Manifestacija mladih maslinovih ulja u Vrani

Podjelom nagrada i priznanja sudionicima po šesti put održana je  “Manifestacija mladih maslinovih ulja” u baštinskom hotelu Maškovića han...

Must read

- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

Skoči do alatne trake