Četvrtak, 28 ožujka, 2024

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana položeni vijenci i zapaljene svijeće

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana pod središnji križ na biogradskom gradskom groblju predstavnici Grada Biograda na Moru gradonačelnik Ivan Knez, dogradonačelnik Marijan Stopfer, predsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Tonči Šangulin, predstavnik Zadarske županije zamjenik župana Šime Mršić, zatim, političkih stranaka i udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće u znak sjećanja na preminule, posebno na one koji su položili živote u stvaranju neovisne i samostalne Republike Hrvatske. Vijence su položili predstavnici gradske vlasti, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Hrvatske demokratske zajednice, Socijaldemokratske partije, Hrvatske stranke umirovljenika, MODES-a, Hrvatske stranke prava i Hrvatske seljačke stranke.
Na blagdan Svi sveti na gradskom groblju Službu riječi s odrješenjem za pokojne predvodit će u 15 sati župnik župe Sv. Stošije don Ivan Mustać. Na Dušni dan, 2. studenog, na starom gradskom groblju, Služba riječi s odrješenjem je u 16 sati.
Prvoga dana mjeseca studenoga svake godine slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života.
Dušni dan slavimo svake godine 2. studenoga, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Pohodi grobovima i grobljima u tom pogledu redoviti su znak pažnje i vjere. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, nazoče svetoj misi povezujući se tako svojim molitvama s njima.



 

Skoči do alatne trake