Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Za nešto više od godinu dana Biograd na Moru na Kosi dobiva novu zgradu Centra za socijalnu skrb

Biograd na Moru dobiti će novu zgradu Centra za socijalnu skrb na predjelu Kosa, u susjedstvu stanice za tehnički pregled vozila. U povodu toga, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, u pratnji troje državnih tajnika, Marije Pletikosa, Margarete Mađerić i Marina Strmotom, održala je sastanak s biogradskim gradonačelnikom Ivanom Knezom i ravnateljicom biogradskog centra za socijalnu skrb Ivanom Zrilić.
Grad Biograd na Moru darovat će zemljište, a cijela investicija gradnje nove zgrade bez troška opremanja stajat će 4 milijuna kuna koje je osiguralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nada Murganić

– Ovo je jako dobra vijest. Naime, nalazimo se na zemljištu koje je namijenjeno izgradnji nove zgrade Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru. Moram posebno naglasiti da su centri za socijalnu skrb nositelji djelatnosti u socijalnoj zaštiti naših građana i potrebni su im adekvatni uvjeti i novi prostor za rad jer rade zaista odgovoran i težak posao. – istakla je ministrica Murganić.
Novi prostor na Kosi bit će prilagođen i osobama s posebnim potrebama, a prostirat će se na 400 četvornih metara na dvije etaže. Sproveden je javni natječaj putem kojeg je izabran najpovoljniji izvođač radova. Ministarstvo je trenutno u postupku objave nadzornog inženjera te bi radovi trebali započeti vrlo skoro. Vrijeme izvođenja radova je, prema ugovoru, godina dana.
Ovim projektom riješit će se dugogodišnji problem neadekvatnih radnih uvjeta biogradskog centra za socijalnu skrb koji je, podsjetimo se, poslovao u derutnoj zgradi stare škole, a zatim u skučenom prostoru bivšeg Ureda za obranu u središtu grada.

Ivan Knez je kazao kako se na projekt čekalo deset godina te kako gradska uprava, dislociranjem pojedinih institucija pa i gradske uprave, želi „smanjiti pritisak na staru jezgru grada“. Dodao je kako u susjedstvu novog Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru planira se izgraditi novi autobusni kolodvor. Govoreći o projektu, Knez je kazao kako je Grad Biograd na Moru darovao zemljište površine od tisuću četvornih metara, izradio projektnu dokumentaciju a osigurat će i priključke na vodoopskrbnu i energetsku mrežu.
U Centru za socijalnu skrb Biograd na Moru zaposleno je deset djelatnika, mjesečno isplaćuje dvadeset jednokratnih pomoći, za sedamnaest obitelji plaća smještaj za stanovanje dok u privremenom uzdržavanju ima dvije osobe.


 

Skoči do alatne trake