Biograd na MoruPrvi dan škole: U Osnovnu školu Biograd na Moru...

Prvi dan škole: U Osnovnu školu Biograd na Moru ove godine krenulo osamdeset i troje prvaša

-

Ove školske godine Osnovna škola Biograd na Moru broji 83 prvaša, od toga je prvi put u školske klupe u područnim školama u Raštanima Donjim sjelo osam, a u Tkonu šest učenika. Zbirno promatrajući, biogradsku osnovnu školu ove nastavne godine će pohađati 660 učenika.
Prvi dan škole uzbuđenje je koje dugo ostaje u sjećanju svakog školarca i roditelja a učiteljice prvih razreda Vanja Peraić-Mikas, Dijana Milovac i Ines Bogdanić, psihologinja Danica Dominis i ravnatelj prof. Jordanko Miloš potrudili su se da zaista i bude tako.
Ravnatelj Miloš izrazio je nadu za što skorijom provedbom aktualne reforme školstva.
– Nadam se da je ovo prijelomna generacija koja će se dogodine pripremiti za takozvanu oglednu reformu u pojedinim školama. Već smo aplicirali kako bi se i naša škola u to uključila. – rekao je ravnatelj Jordanko Miloš.

Ravnatelj Miloš podsjetio je na sigurnost učenika i blizinu prometnica kojom, kazao je, neodgovorni vozači ispred škole znaju projuriti i do 80 kilometara na sat. Uskoro će u blizini biti otvorena zalogajnica namijenjena osnovnoškolcima u kojima će se moći kupiti, prema pravilima resornog ministarstva, ipak zdravija hrana od one na koju su djeca navikla u pekarama. Isto tako, izrazio je nadu za što bržim rješavanjem prijelaza ispred vrata školskog dvorišta u smjeru tržnice.
Psihologinja Danica Dominis napomenula je kako biogradska osnovna škola možda nema pametnu ploču ali zato ima ljude.

–  Imam veliko povjerenje u naše učiteljice, jednu, drugu i treću. One će dati maksimum u postojećim uvjetima što već možete vidjeti po prostoru i njihovom naporu da ga učine što boljim. Složit ćete se sa mnom da su ipak najvažniji – ljudi. – kazala je Dominis.
Uz to, naglasila je važnost poticanja samostalnosti djeteta, posebno spremanja knjiga u školsku torbu, te uključivanja u sve, dakako u skladu s njihovim dobnim sposobnostima.
Ove godine, na razini Hrvatske, upisano je oko 40 tisuća prvašića. Prema Državnom zavodu za statistiku, ukupan broj učenika u posljednjih deset godina, na žalost, smanjio se za 60 tisuća. Sve veći problem postaje pojava tehnološkog viška među nastavnicima. Predstavnici sindikata ističu i potplaćenost nastavnika, a prema statističkim podacima, od 19 djelatnosti s visokom stručnom spremom, one u obrazovanju imaju najniža primanja. 

Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake