Petak, 29 ožujka, 2024

Ljetni karneval u Biogradu na Moru: Osam veselih maškaranih skupina zagrijalo atmosferu usprkos kiši

Unatoč kiši i pomalo prohladnom vremenu, u središtu Biograda na Moru, u organizaciji biogradske udruge Tome Krnjeval održan je Ljetni karneval. Raspoloženja, dobre volje, plesa i pjesme nije nedostajalo među osam maškaranih skupina koliko ih je sudjelovalo u ovogodišnjem Ljetnom karnevalu.
Nakon što su se okupili na bazenu „Ilirije“, vesela povorka prodefilirala je biogradskom rivom te potom glazbeno-scenskim nastupima predstavili se publici na pozornici ispred gradske uprave. Program je vodila Ines Miloš, predsjednica biogradske udruge Tome Krnjeval, uz pomoć tajnice udruge Katarine Kraljev, a nastupilo je ukupno osam skupina iz Hrvatske i Slovenije: Sambastica – Centar plesa Split, Udruga Kvestura Zadar (Diklo), Rašpin Jute – Trogirska karnevalska udruga Trogir, Udruga karnevala općine Primošten Krč, K.T.E.D. Korantov demon iz Videma kod Ptuja (Slovenija), Plesna udruga Felicity Sukošan, Fašnička udruga Kobra iz Kutine te, naravno, domaćin Karnevalska udruga Tome Krnjeval iz Biograda na Moru.


Maštovitosti i kreativnosti sudionika bilo je napretek pa su tako gledatelji uživali u nastupima kaubojki, brazilskih karnevalskih plesačica, havajskih plesačica, pospanih spavača, gangstera s mora, zvončica s Petrom Panom i drugih. Zabava se nastavila na bazenu „Ilirije“ gdje su se vesele maškarane skupine okrjepile rižotom od plodova mora te zaplesale uz glazbu uživo.



 

Skoči do alatne trake