Petak, 29 ožujka, 2024

Položen vijenac i zapaljene svijeće u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnik grada Biograda na Moru Ivan Knez, predsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Tonči Šangulin, zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, članovi Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru, predstavnici udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka položili su vijenac i zapalili svijeće pod središnji križ na biogradskom groblju.
Hrvatska je poput drugih država u prijelomnim vremenima za Europu ’89. i ’90. težila demokraciji i neovisnosti. Nažalost, za razliku od nekih drugih susjednih zemalja, bili smo suočeni s brutalnom agresijom velikosrpskog Miloševićevog režima. Zbog toga je dio naše domovine bio okupiran pet godina, a onaj u hrvatskom Podunavlju do 15. siječnja 1998. godine.
Zahvaljujući državničkoj odlučnosti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, zahvaljujući jedinstvu hrvatskog naroda, prije svega požrtvovnosti hrvatskih branitelja Hrvatska je obranjena, oslobođena, ponovno izgrađena i danas modernizirana. Članica je Sjevernoatlantskog saveza, najvećeg vojnog saveza u povijesti, i Europske unije, najveće zajednice naroda. No, ne bi bilo ništa od toga da nije bilo vojno-redarstvene operacije Oluje, veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu.



 

Skoči do alatne trake