Biograd na MoruSjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru: Darko Banić...

Sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru: Darko Banić upozorio na nepristupačnost mjestu požara u park-šumi Soline

-

Pod predsjedanjem Tončija Šangulina (HDZ) održana je druga sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru čiji je dnevni red brojio ukupno devet točaka. Na početku sjednice Ante Fuzul (MODES) kazao je kako je njegov koalicijski kolega Robert Pelicarić (DSU) predao zaključak od stavljanju vijećničkog mandata u mirovanje te imenovao zamjenu Krstu Milačić (MODES). Pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Suzana Horvat Kolanović kazala je kako to nije učinjeno u skladu s propisima te da Robert Pelicarić (DSU) to mora učiniti na prijedlog stranke koje član, a ne u vlastito ime.

Odluke za izbor članova odbora Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru protekla su mirno, međutim, „zapelo“ je oko izbora članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Biograd na Moru. Oporba je zahtijevala da se u tročlano vijeće uvrsti i jedan član iz oporbenih redova sukladno ravnomjernoj zastupljenosti svih vijećnika u radnim tijelima. Nakon duže rasprave, predsjednik Vijeća Tonči Šangulin (HDZ) dao je deset minuta stanke radi dogovora. Tako je za trećeg člana, umjesto Sanje Birkić, uvršten Leo Zorica (Kandidacijska lista grupe birača Antoni Rudić) te su u upravno vijeće vrtića jednoglasno izabrani Drina Bešenić, Ivan Čupić i Leo Zorica.

U Odbor za statut, poslovnik i normativnu djelatnost Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru izabrani su Ivana Stamičar, Nikoleta Mustapić, Angela Šarić Lončar, Antoni Rudić i Ante Fuzul.
U Odbor za proračun i financije Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru izabrani su Šimun Pešić, Dubravka Franković, Lobel Krpina, Ivo Stopfer i Antoni Rudić.
U Odbor za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru izabrani su Slavko Adžić-Kapitanović, Angela Šarić Lončar, Ivica Kapitanović, Marin Labar i Slavica Jeličić.
Prihvaćen je i plan operativne primjene Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2017. godini na području grada Biograda na Moru. Darko Banić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Biograd na Moru, više puta je, tijekom obrazlaganja odluke, upozorio na veliku opasnost od požara na području park-šume Soline, a kao drugu kritičnu točku naveo je odlagalište Baštijunski brig. Okarakterizirao ga je kao zapravo divlje odlagalište budući da građani bez imalo grižnje savjesti odlažu otpad pod okriljem noći izvan granica odlagališta. Stanje na Baštijunskom brigu bolje je nego prethodnih godina budući da se, ustvrdio je Banić, komunalni otpad redovita prekriva slojem građevinskog otpada čime se sprječava samozapaljenje.
Park-šumu Soline Darko Banić istakao je kao veći problem od Baštijunskog briga kada je riječ o potencijalnom nastanku požara i nazvao je „bombom usred grada“.

–  Prošle godine smo imali slučajeva da vatrogasci nisu mogli intervenirati zbog zakrčenosti puteva vozilima u noćnim satima oko kafića. Čak i slučaj da Hitna medicinska pomoć nije mogla prići plažnim objektima. – rekao je, između ostalog, Banić dodavši kako je najveći problem nisko raslinje i šikara zbog čega je onemogućen pristup mjestu požara.
Usvojena je i odluka o prodaji pet građevinskih zemljišta u Industrijskoj zoni Biograd na Moru ukupne površine 6252 četvorna metra. Davor Ivanović, voditelj Odsjeka za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, kazao je kako je na ovim zemljištima bila planirana gradnja Poduzetničkog inkubatora, međutim, naknadno je utvrđeno kako je za taj projekt dovoljna jedno zemljište. 

Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake