Subota, 20 travnja, 2024

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Pakoštane: Za predsjednika Vijeća izabran Slavko Maksan (HSS), za zamjenika Marin Barešić (HDZ)

U Pakoštanima, u općinskoj vijećnici, pod vođenjem voditelja Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, ispostave Biograd na Moru Mate Kutleše, održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Pakoštane. U novom sazivu vijeća, prema konačnim rezultatima lokalnih izbora, od ukupno trinaest mjesta, lista HDZ/HSS dobila je sedam vijećničkih mjesta: Lucija Lokin (HDZ) kao zamjena za Milivoja Kurtova (HDZ), Marin Barešić (HDZ), Stipe Vulin (HDZ), Viktorija Rogić (HDZ), Domagoj Juričin (HDZ), Mladenko Čirjak (HDZ) te Slavko Maksan (HSS). Lista HSP-a AS dobila je tri mjesta, Božidar Lokin (HSP AS), Mario Đodan (HSP-AS) kao zamjena za Antu Čačića (HSP AS) i Luka Vulin (HSP AS). Isti broj mjesta pripao je list HNS-a, a vijećnici su Matko Miočev (HNS), Dorijan Kazija (HNS) te Irena Andrić (HNS). Za općinskog načelnika, navedeno je u izvješću Mandantnog povjerenstva, nakon drugog kruga izbora izabran je Milivoj Kurtov (HDZ), za zamjenika načelnika Josip Klarić (HDZ).

Minutom šutnje odana je počast poginulim hrvatskom braniteljima koji su dali svoj život u obrani domovine i pridonijeli stvaranju neovisne Republike Hrvatske.
U Mandatno povjerenstvo izabrani su Mladenko Čirjak (HDZ) za predsjednika, Stipe Vulin (HDZ) za člana i Irena Andrić (HNS) za člana, iz redova oporbe.
Izabrani vijećnici te načelnik općine i zamjenik općine svečano su prisegnuli da će svoju dužnost obavljati savjesno i odgovorno te zauzimati se za svekoliki napredak Republike Hrvatske i Općine Pakoštane.

Za predsjednika Općinskog vijeća Općine Pakoštane jednoglasno je izabran Slavko Maksan (HSS), a za njegova zamjenika Marin Barešić (HDZ), također jednoglasnom odlukom.
U Povjerenstvo za izbor i imenovanja izabrani su Marin Barešić (HDZ) za predsjednika, Domagoj Juričin (HDZ) za člana te Viktorija Rogić (HDZ). Oporba nije htjela predložiti kandidata za ovo povjerenstvo iz svojih redova prepuštajući mjesto vladajućima iako je praksa da treći član bude netko iz oporbe.

– Zahvaljujem se na povjerenju kojeg ste mi ukazali. Mislim da nismo dobro počeli, da bismo u ovom trenutku trebali zaboraviti na stranačku pripadnost te da bismo svi trebali raditi za dobrobit naše općine. Mislim da smo u prošlom mandatu radili dobro, a da smo mogli bolje, mogli smo. Vidim da imamo mladog kadra koji će nas podržati i davati snage da bolje radimo. – rekao je predsjednik Vijeća Slavko Maksan (HSS).
Konstituirajućoj sjednici u Pakoštanima, dakako u ulozi promatrača, nazočio je i župnik don Jure Zubović.



 

Skoči do alatne trake