Petak, 29 ožujka, 2024

Iz Biograda do Coimbre: Najuspješniji na UniSport Finalsu 2017 idu na Europske sveučilišne igre u Portugal!

Defileom hrvatskih studenata po biogradskoj rivi predvođenim Biogradskim mažoretkinjama  te svečanom ceremonijom otvorenja u ribarskoj luci započeo je UniSport Finals 2017. Riječ je o završnici sveučilišnih prvenstava Hrvatske koja se ove godine, nakon više godina u Istri, održava u Biogradu na Moru i tijekom koje će se odvijati natjecanja u deset sportova između tisuću studenata sa sedamnaest hrvatskih sveučilišta i veleučilišta.
„Finalse“ je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Biograda na Moru Marijan Stopfer a studentima se obratio i predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja. Košarkašica Nikolina Mihić s osječkog sveučilišta, kao predstavnica svih studenata sportaša, svečano je izgovorila prisegu sportaša.

-U  ime svih natjecatelja obećavam da ćemo sudjelovati na ovim UniSport Finalsima, poštovati i ustrajati u pravilima koja vladaju njima, povjeravajući sebe sportu u istinskom sportskom duhu, za slavu svakog sporta i čast naših akademskih institucija! – rekla je osječka studentica.
U ime sudaca to je učinio Mislav Džeko obećavši nepristrano provođenje svih pravila natjecanja u istinskom sportskom duhu.
Tijekom dva dana, od devet ujutro pa do devet navečer, svoje vještine i znanja odmjerit će studenti iz svih krajeva Hrvatske i to u futsalu, košarci, rukometu, odbojci na pijesku, košarci 3×3, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu i šahu. Natjecanja će se odvijati u dvoranama osnovne i srednje škole u Biogradu, na odbojkaškom igralištu na plaži Soline, Teniskom centru Ilirija, rivi te u školskim sportskim dvoranama u Sv. Filip i Jakovu i Pakoštanima.
Predstavnici i reprezentacije ovogodišnjih Unisport Finalsa su: Sveučilišta u Zadru, Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Puli, Sveučilište Sjever, te Veleučilišta „Vern“, „Lavoslav Ružička u Vukovaru“, veleučilišta u Slavonskom Brodu, Šibeniku, Požegi, Karlovcu i Veleučilište Baltazar.

Najuspješnije ekipe u Biogradu steći će pravo nastupa na Europskim sveučilišnim igrama u portugalskoj Coimbri sljedeće godine.
Za petak, nakon prvog dana natjecanja, zakazana je „Studentska ribarska noć“ s koncertom Mladena Grdovića, a dan poslije na programu je „Finalna fešta“ s koncertom Prljavog Kazališta. Društveni će program obogatiti i „Festival sporta i aktivizma“, koji će u subotu od 9 do 14.30h održati ispred zgrade gradske uprave, a na kojem će građani Biograda moći vidjeti bolid formule kojega su izradili hrvatski studenti, a imat će priliku izmjeriti tlak i razinu šećera, plesati zumbu te se na kraju zasladiti izvornim otočnim proizvodima. Ulaz na sva događanja tijekom održavanja UniSport Finalsa je besplatan te se svi Biograđani pozivaju na što veći odaziv i davanje potpore razvoju hrvatskog studentskog sporta.



 

Skoči do alatne trake