Biograd na MoruPredizborni skup potpore HDZ-a i koalicijskih partnera u Biogradu:...

Predizborni skup potpore HDZ-a i koalicijskih partnera u Biogradu: Božidar Longin istakao gospodarstvo, infrastrukturu i društvene standarde kao glavna uporišta razvoja županije

-

Za početak predizborne kampanje za skorašnje lokalne izbore, 21. ovog mjeseca, kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera HSU-a, HSP-a Ante Starčević, HRAST-a i Narodne stranke-Reformista Božidar Longin izabrao je stolni i krunidbeni grad Biograd na Moru.
U sportskoj dvorani Osnovne škole Biograd na Moru, u programu skupa potpore pod nazivom „Županija sigurne budućnosti“, kojeg je vodio Ante Župan, predstavljeni su i kandidati za njegove zamjenike, dopredsjednik prošlog saziva Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru diplomirani inženjer agronomije Šime Mršić te dosadašnji zamjenik načelnika Općine Zemunik Donji inženjer strojarstva Šime Vicković. Uz kandidata za župana Zadarske županije, posebno su predstavljeni kandidati HDZ-a za općinske načelnike Pakoštana, Polače i Sv. Filip i Jakova: Milivoj Kurtov, Viktor Prtenjača i Zoran Pelicarić te za gradonačelnika Biograda na Moru Ivan Knez.
Božidar Longin naglasio je da prvi predizborni skup se ne održava slučajno u kraljevskom gradu Biogradu na Moru koji je svih godina do sada, istakao je, dobivao potporu od Zadarske županije.
– Hrvatski narod koji je pobjednički narod uvijek stoji uz Hrvatsku demokratsku zajednicu i na tome gradimo našu budućnost, na naslijeđu dr. Franje Tuđmana i naših korijena. Mi ovoga puta još jednom želimo pokazati snagu, ideju i znanje. A što je to? To je gospodarski stabilna županija! – kazao je, među ostalim, Longin.
Pritom je istakao ambiciozne ciljeve ali i dostižne: visoku zaposlenost na području cijele županije, veće plaće i mirovine, socijalnu sigurnost i županija u koju će se useljavati, a ne iseljavati.

Kao glavna uporišta programa Longin je naglasio gospodarstvo, posebno malo poduzetništvo, poljoprivredu i ribarstvo, te infrastrukturu, naglasivši pritom zadarsku luku Gaženica kao „projekt stoljeća za Zadarsku županiju“, Centar za gospodarenje otpadom, mrežu odvodnju otpadnih voda i vodovodizaciju i u najudaljenijem mjestu županije. Govoreći o društvenim standardima, Longin je najavio investiranje u bolnice i domove zdravlja, poboljšanu skrb za starije i nemoćne.
Nadalje, Božidar Longin najavio je besplatni prijevoz za učenike i studente i u potpunosti financiranje deficitarnih zanimanja. Za poboljšanje demografskog stanja na području županije, Longin je obećao povećanje naknade za novorođenče sa 400 na 1000 kuna te da će se za svako treće dijete iz županijskog proračuna izdvojiti 5 tisuća kuna.
Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a ustvrdio je da se ne bi ni upola toga napravilo da netko drugi vodio županiju, gradove i općine. Također, dodao je da su neki glavni projekti od velike važnosti za županiju stagnirali, pa čak i bili zaustavljeni za vrijeme vlasti kukuriku koalicije. Istakao je današnju nikad manju nezaposlenost i pozvao javnost i birače da izađu na izbore u što većem broju. 

Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake