Biograd na MoruEdukacijsko predavanje za iznajmljivače: Budućnost obiteljskog smještaja u domaćinstvu...

Edukacijsko predavanje za iznajmljivače: Budućnost obiteljskog smještaja u domaćinstvu leži u specijalizaciji

-

U dvorani hotela Ilirija u Biogradu na Moru, u organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i lokalnih turističkih zajednica, održano je edukacijsko predavanje na temu „Smještaj u domaćinstvu, smještaj kod domaćina – kako dalje?“.
Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica, istakao je Damir Hordov, savjetnik u županijskoj turističkoj zajednici, provela je projekt označavanja kvalitete u obiteljskom smještaju naziva „Welcome“.
– U trećem javnom pozivu imali smo ujedno i poziv za ulazak u podbrendove. To su specijalizirane kategorije za domaćinstva: Welcome City, Welcome Rural, Welcome Bike i Welcome Family. Radi se o posebnim domaćinstvima koji zadovoljavaju određene uvjete, za obiteljski smještaj, smještaj u gradskim jezgrama, smještaj biciklista te smještaj na ruralnom području. – rekao je Hordov.
Oko tisuću i dvjesta privatnih iznajmljivača učlanilo se u „Welcome“ projekt Turističke zajednice Zadarske županije, a uskoro, nakon zaključenja trećeg javnog poziva, to će učiniti njih još 67.
Kroz projekt Zadar Bike Magic trasirano je 86 biciklističkih staza na području Zadarske županije. Dostupne su na internetu, a uskoro i u tiskanom obliku.
Predsjednik Zajednice obiteljskog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Nedo Pinezić kazao je kako klub kvalitete „Welcome“ nudi podizanje smještajnih kapaciteta na višu razinu te izdvajanje iz široke mase obiteljskog smještaja kojeg trenutno u Hrvatskoj ima oko 80 tisuća. Velike online tvrtke za bukiranje smještaja, poput Booking.com-a i Airbnb-a, kaže Pinezić, sugeriraju potencijalnom gostu smještaj u vašem susjedstvu po nižim cijenama, što u konačnici kvalitetu smještaja stavlja u drugi plan.
– Često ne razmišljamo što gost hoće i koji je njegov interes. Danas se turizam fragmentira, odnosno, nema danas jedne te iste mase osim u špici sezone kada se ide na kupanje s obitelji iako i tada postoje različiti interesi. – dodao je Pinezić.
Osim kluba kvalitete, u današnje vrijeme treba težiti „podbrendiranju“ tj. specijalizaciji određene vrste turizma. Navedeni su uspješni primjeri u Njemačkoj gdje postoje obiteljski hoteli relativno malog kapaciteta ali s mnoštvom sadržaja za djecu. Nadalje, ciljna skupina na koju se treba usmjeriti su i biciklisti odnosno cikloturisti. Aktivni odmor sve je zastupljeniji u svijetu, konkretno, Švicarska posebno ističe turističku ponudu za ovu vrstu turizma. Jedna od novosti u inozemstvu su tzv. vinoteli, odnosno vinski hoteli koji ističu svoju vinsku ponudu i kušavanje vina. Takav prvi hotel u Hrvatskoj otvoren je na otoku Krku. 

Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake