Biograd na Moru„Slovenskim vikendom“ privukli više predsezonskih gostiju

„Slovenskim vikendom“ privukli više predsezonskih gostiju

-

Prema pozitivnim reakcijama najvjernijih biogradskih gostiju, manifestacija „Slovenski vikend“, spoj kretanja u prirodi, vožnje biciklom, zabave uz dobru glazbu te užitak jedrenja u Pašmanskom kanalu, pokazala se punim pogotkom.
Domaćini predvođeni dogradonačelnikom Biograda na Moru Marijanom Stopferom poveli su dobro raspoložene goste iz Slovenije, njih više stotina, na rekreativnu šetnju „Od parka do fun parka“, odnosno od parka kod autobusnog kolodvora do Zabavnog parka Mirnovec. Hodalo se oko 4 i po kilometara dugom stazom, plažom Dražica, preko Solina i putem Kumenta te biciklističkom stazom do cilja u zabavnom parku. Tamo su ih s pićem okrjepe dočekali domaćini iz tvrtke Mirnovec park Andrija Majica, voditelj hrane i pića te Ana Maria Stevanja, koordinatorica u Odjelu prodaje i marketinga.

HOTELI U BIOGRADU NA MORU!

– Fun park Mirnovec otvara se u drugoj polovici sljedećeg mjeseca, a vrlo skoro bit će puštene u prodaju i online ulaznice. Neke od atrakcija već su postavljene, to su panoramski kotač Adria Eye i adrenalinsko klatno. S Adria Eye-a pogled puca do Kornata. Trenutno najviša sprava u parku je Star Flyer. To je visinski vrtuljak visine 40 metara. – u kratkim crtama upoznala je goste parka Ana Maria Stevanja.
Biograd na Moru prvi je grad u Hrvatskoj i susjedstvu koji će dobiti tematski zabavni park, dakako manji, po uzoru na one poznatije širom Europe, kao što su Gardaland i Mirabilandia u Italija ili Phantasialand u Njemačkoj. Ove godine u biogradskom zabavnom parku očekuje se od 180 do 200 tisuća posjetitelja, a sljedeće od 200 do 230 tisuća.
Povratak do mjesta odakle je šetnja „Od parka do fun parka“ startala bio je organiziran autobusom. Tamo su za sudionike šetnje „Ilirijini“ kuhari pripremili rižoto od plodova mora s povrćem.

Za ljubitelje trčanja domaćini su, u suradnji s Triatlon klubom Zadar i Školom trčanja Zadar, organizirali utrku „Run Biograd“ na kojoj je sudjelovalo oko četristo natjecatelja prijavljenih u tri kategorije prilagođene za gotovo sve uzraste i kondicijsku pripremljenost: 10, 5 i 1 kilometar. Iako su pobjednička mjesta bila u drugom planu, navedimo pobjednike po kategorijama: Juraj Bilaver (1 kilometar), od žena Dora Gashi, zatim Oliver Bosnić (5 kilometara), od žena Lucija Štrmelj te Zoran Kalinić (10 kilometara), a od žena Ljiljana Mišlov-Brkić.
Večernji sati bili su rezervirani za opuštanje uz glazbu. Slovenska pjevačka zvijezda Tanja Žagar zabavljala je goste na pozornici na rivi u ribarskoj luci, a večer kasnije Second Hand Band. Ugodno iznenađenje bio je i nastup klape Iskon u sredini koncerta atraktivne pjevačice iz Slovenije.

Premda je regata u suradnji s Yachting klubom Biograd bila predviđena za prvi dan „Slovenskog vikenda“, organizatori su morali odustati zbog jakog juga. To nikako nije umanjilo doživljaj među slovenskim nautičarima koji su posljednjeg dana zato uživali u čarima jedrenja Pašmanskim kanalom.
U sklopu događanja posvećenom tradicionalno najbrojnijim gostima, održana je i rekreativna brdsko-biciklistička utrka MTB maraton Vransko jezero. Sudjelovalo je oko 200 biciklista, što rekreativaca, što natjecatelja, a svoje biciklističke vještine u središtu Pakoštana odraslima su pokazali i najmlađi biciklisti. Utrku su organizirali Brdsko-biciklistički klub Pakoštane i Turistička zajednica općine Pakoštane.

„Slovenski vikend“ promovirao je aktivni turizam na Biogradskoj rivijeri.  Zahvaljujući izvrsnoj medijskoj najavi na području, posebno na području prijateljskih općina Grada Biograda na Moru, ostvaren je značajan broj predsezonskih noćenja. Gosti iz Slovenije u većem broju na hrvatskoj obali provode neradne dane dvaju državnih blagdana u Sloveniji: Dan ustanka protiv okupatora (27.4.) i Praznik rada (1. i 2.5.), a Biograd na Moru i Zadarsku županiju, prema ocjenama turističkih djelatnika, kao destinaciju posebno cijene.

HOTELI U BIOGRADU NA MORU!


ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...

Morate pročitati

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake