Subota, 20 travnja, 2024

Fešta od nogometa u Pakoštanima: „Rijeka“ osvojila naslov pobjednika 12. Memorijalnog nogometnog turnira „Josip Vukoja“

U Pakoštanima na igralištu u Krču u organizaciji Nogometnog kluba „Pakoštane“ održan je dvanaesti Memorijalni nogometni turnir „Josip Vukoja“. Sudjelovalo je dvanaest klubova s više od dvjesta djece rođenih 2006. godine i mlađih s navršenih 8 godina.
Ove godine turnir u spomen na prerano preminulog Josipa Vukoju osvojili su nogometaši „Rijeke“ pod vodstvom trenera Borisa Milanovića što im je prvi naslov nakon jedanaest nastupa u Pakoštanima do sada. Zgoditak već u prvim minutama Davida Rožajca pokazao se slavodobitnim za Riječane iako su „hajdukovci“ imali premoć na terenu većim dijelom utakmice i stvorili nekoliko prigoda, međutim, Riječani su se čvrsto branili.

Treće mjesto osvojio je „Zadar“ koji bio bolji od „Šibenika“ rezultatom 3:2.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Duje Reić iz „Hajduka“, najbolji strijelac bio je David Rožajac iz „Rijeke“, najbolji vratar Roko Zanki također iz „Rijeke“, a priznanje za „fair-play“ igru uručeno je nogometašima „Zadra“.
Trećeplasiranima Zadranima brončana odličja, pehar za treće mjesto te priznanje za „fair-play“ dodijelio je predsjednik kluba organizatora turnira NK „Pakoštane“ Martin Čudina. Drugoplasiranim igračima „Hajduka“ pehar za drugo mjesto i srebrna odličja uručio je izbornik Ženske nogometne reprezentacije Božidar Miletić. Zlatna odličja i pobjednički pehar osvajačima pakoštanskog turnira nogometašima „Rijeke“ uručila je majka pokojnog Josipa Vukoje Ljubica Vukoja.

Turnir je protekao kao i svaki do sada i apsolutno smo zadovoljni. Iza sebe imamo dvanaest turnira i jedni smo od prvih koji smo uveli ovakav način igranja i koncept. Na tome su nam čestitali svi dosadašnji naši gosti. Prvi pobjednik turnira je bio „Zadar“, evo „Rijeka“ je prvi puta nakon jedanaest godina osvojila turnir. Naš je način organizacije da obavezno pripremimo ručak za sve goste, roditelje i posjetitelje dok u blagovaonici osnovne škole to činimo posebno za mlade nogometaše. NK „Pakoštane“? Igrali smo ovaj put lošije nego što znamo, bili smo dosta impresionirani, međutim, vidi se razlika između velikih nogometnih škola i nas. Mi smo na našoj razini, u kojoj su Primorac, Polača, Velebit, Vodice, Joso Bego i drugi, zadovoljni. „Dinamo“ je ove godine izostao, kako su rekli, zbog pregustog rasporeda utakmica. – rekao je tajnik „Pakoštana“ Todor Pačkovski.

Gostoljubivost domaćina i kvalitetnu organizaciju, za koju su se najviše pobrinuli djelatnici Nogometnog kluba „Pakoštane“ Martin Čudina, Todor Pačkovski, Marko Lacman i Dragutin Lokin, potvrdili su nam i roditelji na tribinama koji su došli bodriti svoje najmlađe.



Konačni poredak:

1. Rijeka
2. Hajduk
3. Zadar
4. Šibenik
5. Slaven Belupo
6. Bibinje
7. Joso Bego
8. Vodice
9. Polača
10. Primorac (Biograd na Moru)
11. Velebit
12. Pakoštane

Rezultati:

SKUPINA „A“:

Velebit – Primorac 1:2
Hajduk – Joso Bego 1:0
Zadar – Slaven Belupo 0:0
Hajduk – Primorac 2:0
Zadar – Velebit 2:0
Slaven Belupo – Hajduk 0:6
Joso Bego – Velebit 0:1
Primorac – Slaven Belupo 0:3
Joso Bego – Zadar 0:4
Velebit – Hajduk 1:4
Hajduk – Zadar 2:0
Velebit  – Slaven Belupo 1:4
Primorac – Joso Bego 0:1

SKUPINA „B“:

Rijeka – Polača 2:0
Šibenik – Vodice 3:0
Pakoštane – Bibinje 0:1
Šibenik – Polača 1:0
Pakoštane – Rijeka 0:2
Bibinje – Vodice 2:0
Pakoštane – Polača 1:1
Bibinje – Šibenik 1:2
Vodice – Rijeka 0:6
Polača – Bibinje 1:1
Vodice – Pakoštane 1:0
Rijeka – Šibenik 2:0
Šibenik – Pakoštane 1:1
Rijeka – Bibinje 4:0
Polača – Vodice 1:1

Pobjednik 1.A – 2.B:
Hajduk – Šibenik 2:0
Pobjednik 1.B – 2.A:
Rijeka – Zadar 1:1 (na jedanaesterce 5:3)

3.A – 3.B:
Slaven Belupo – Šibenik 10:0
4.A – 4.B:
Joso Bego – Vodice 0:0 (na jedanaesterce 4:3)
5.A – 5.B:
Primorac – Polača 0:0 (na jedanaesterce 4:5)
6.A – 6.B:
Velebit – Pakoštane 2:1

Za 3. mjesto:
Šibenik – Zadar 2:3

Za 1. mjesto:
Hajduk – Rijeka 0:1


Skoči do alatne trake