Biograd na MoruZabavni park Mirnovec u Biogradu na Moru gradi se...

Zabavni park Mirnovec u Biogradu na Moru gradi se punom parom: Već ove godine u njemu će uživati od 180 do 200 tisuća posjetitelja, za oko dvadeset dana znat će se točan datum otvaranja!

-

U Biogradu na Moru, nadomak Jadranskoj magistrali u smjeru istoka, na 45 tisuća četvornih metara površine, gradi se 14 milijuna eura vrijedan projekt Zabavni park Mirnovec, jedini tematski zabavni park u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Biograd na Moru i Zadarska županija ali i cijela Hrvatska dobivaju iznimno atraktivan sadržaj u turističkoj ponudi koji će, predviđanja su investitora, već ove godine privući od 180 do 200 tisuća posjetitelja.
Radovi se odvijaju punom parom, građevinski strojevi praktički se ne gase jer investitor tvrtka Mirnovec park, u vlasništvu hrvatskog poduzetnika Franje Koletića, jasno je zacrtala plan u travnju prošle godine, na svečanom polaganju kamena-temeljca, otvoriti svoja vrata u lipnju ove godine. Tako će i biti, a za oko 20 dana znat će se i točan datum, kazuje nam direktor Fun parka Mirnovec Boris Kovaček.

HOTELI BLIZU ZABAVNOG PARKA MIRNOVEC

Direktor Zabavnog parka Mirnovec Boris Kovaček i koordinatorica u Odjelu prodaje i marketinga Ana Maria Stevanja

Kako se grubi radovi približavaju kraju, a već su postavljene prve atrakcije kao što su panoramski kotač i adrenalisnko klatno, biogradski zabavni park privlači sve više pozornosti budućih posjetitelja ali i medija.
– Što nas očekuje u Fun parku Mirnovec? Prvorazredna obiteljska zabava, atrakcije, vožnje, događanja, hrana i piće i još puno toga! Bit će dvadeset i četiri sprave tj. atrakcije podijeljene u tri cjeline: za najmlađe Divlji zapad, za obitelji Gusarski grad i za one najhrabrije Svemir, a to su adrenalinske vožnje. Mi smo pravi, recimo tako, obiteljski zabavni park, ne oslanjamo se samo na adrenalinski doživljaj već imamo i vožnje za sve uzraste. – ističe Kovaček.
Najatraktivnije sprave zasigurno bit će Adria eye, tridesetmetara visok panoramski kotač s kojeg će se vidjeti Biograd na Moru, Pašmanski kanal, Kornati, Vransko jezero, Velebit i ravnokotarsko zaleđe. Potom, Roller Coaster Space Witch, adrenalinsko klatno Typhoon i visinski vrtuljak na 45 metara visine – Star Flyer.

Cijene ulaznica su podijeljene u dva dijela: predsezonsko-posezonske te sezonske. Kreću se od 100 do 190 kuna, a obiteljska ulaznica za jednu, recimo, četveročlanu obitelj iznosit će oko 130 kuna po osobi, gore-dolje 10 kuna, ovisno u kojem se vremenu kupuje. U ponudi će biti i sezonske ulaznice, ove godine još ne, već od sljedeće kada će vrata Fun park Mirnovec biti otvorena punu sezonu. Popusti će se moći ostvariti i ako se ulaznica kupi unaprijed putem interneta.
Ove godine očekuje se od 180 do 200 tisuća posjetitelja, a već sljedeće, od 200 do 230 tisuća. S obzirom da je u sve brže rastućoj industriji zabave u svijetu uobičajeno da se tematski zabavni parkovi nakon određenog vremena šire, tako je i biogradski zabavni park već predvidio rast te otkupio zemljište za buduća ulaganja.
– Već u prvobitnom planu je predviđeno širenje koje će se dogoditi u sljedećih tri do pet godina ovisno kako će park raditi. Planirani su akvarij, nove vožnje i slično, međutim, to će zavisiti i o reakciji tržišta jer je ovo prvi park ove vrste pa tako i mi moramo vidjeti što ljudi najviše vole i traže i pronaći neke reference na našem tržištu. – dodaje Kovaček.

Pet godina trajale su pripreme investitora Franje Koletića za projekt zabavnog parka u Biogradu na Moru. Više od deset godina Koletićeva tvrtka Mirnovec pirotehnika uspješno sudjeluje na festivalima vatrometa diljem svijeta, većinom u zabavnim parkovima. Razmišljanja i planovi ovog uspješnog poduzetnika iz Samobora o jednom takvom parku u Hrvatskoj nastala su u to vrijeme.
– Vlasnik parka, gospodin Koletić, posljednjih pet godina intenzivno je radio na ovom projektu. Ja sam se ekipi pridružio prije godinu i po. Zadnjih tri godine traju naši razgovori o ovome konceptu. Naravno, trebalo je i vremena za dobivanje svih dozvola jer se radi o projektu koji zahtijeva jedno takvo dugo vrijeme. – govori Kovaček.

U špici sezone bit će zaposleno od 100 do 120 djelatnika, što stalno zaposlenih, što sezonaca, što studenata, većinom iz Biograda na Moru i okolice, odnosno Dalmacije. To će biti zaposlenici na atrakcijama, u ugostiteljskom dijelu, tehničkoj službi, službi za održavanje, prodavaonicama, administrativni djelatnici i tako dalje. Izvan sezone u Fun parku Mirnovec radit će od 70 do 80 zaposlenika.
– Više od tristo prijava je pristiglo na natječaje za posao. Svakodnevno obavljamo oko deset intervjua za posao. Od zaposlenika očekujemo osnovno poznavanje engleskoj jezika, ekstrovertnost i savjesnost u obavljanju poslovnih zadaća. – kazala je Ana Maria Stevanja koordinatorica u Odjelu prodaje i marketinga.

Svaki tematski zabavni park privlači posjetitelju u krugu od 300 do 400 kilometara. Očekuju se tako iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.
– Osim gradova koji se nalaze u tom krugu od 400 kilometara, imamo i turiste koji ljetuju u ove četiri županije kojima se obraćamo. Ja sam dosta siguran da cilj koji smo stavili pred sebe je ostvariv već prve godine. Ne oslanjamo se prvenstveno na turiste, već na ljude koji žive u ovoj regiji i koji su „gladni“ ovakvih sadržaja jer ih do sada nije bilo. – rekao je direktor parka Kovaček.

Smještajni kapaciteti nisu planirani budući da je Biograd na Moru turističko odredište s jako velikim smještajnim mogućnostima, od hotela, kampova do privatnih apartmana.
– Barem u ovom prvom naletu nismo razmišljali o smještajnim kapacitetima. Uobičajena je putanja razvoja parka da se prvo širi atrakcijama i vožnjama, a kada se dođe do točke da to više nije potrebno, tada se dodaju sadržaji poput superatraktivnih restorana ili smještaja u obliku hotela. – naglasio je Kovaček.
Zabavni park Mirnovec projektirao je talijanski arhitekt Franco Barazzoni iz arhitektonskog studija Baussa, stručnjak s tridesetogodišnjim iskustvom u projektiranju tematskih zabavnih parkova širom svijeta, a koji iza sebe ima više od pedeset uspješno realiziranih parkova.
Radno vrijeme u sezoni bit će od 11 do 23 sata, a u predsezoni i posezoni od 11 do 20 sati.

HOTELI BLIZU ZABAVNOG PARKA MIRNOVEC 

Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake