Petak, 29 ožujka, 2024

Humanost na djelu: Jedriličarski klub Biograd darovao udruzi Osmijeh tri tisuće kuna

Biogradski jedriličari okupljeni u Jedriličarskom klubu „Biograd“ darovali su tri tisuće kuna biogradskoj Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Osmijeh“. Ova humana gesta rezultat je prikupljanja novčanih sredstava za vrijeme međunarodne 17. Karnevalske regate i 1. Memorijala Neven Nikša održanom u Pašmanskom kanalu koja je ove godine privukla oko tri stotine zaljubljenika u jedrenje i more. Vrijednu donaciju simboliziranu u čeku s ispisanim iznosom predsjednici udruge Radmili Eškinji uručio je u marini Kornati jedna od članova Organizacijskog odbora regate Franjo Jurić. U ime udruge na poklonu zahvalio se voditelj „Osmijeha“ Mario Deur.
Zahvaljujemo od srca svim sudionicima regate ali prije svega organizatorima regate i ove hvalevrijedne geste. Dobro je činiti dobro i kaže se da je uvijek veća plaća onome tko daje nego onome tko prima. – rekao je Deur.
Na Karnevalskoj regati u organizaciji Jedriličarskog kluba Biograd nastupile su 42 maskirane posade iz Slovenije, Poljske, Austrije, Češke, Italije, Slovačke, Švicarske, Njemačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine i naravno Hrvatske. Ovom prigodom članovi kluba i sudionici regate prijetili su se prerano preminulog dugogodišnjeg člana i inicijatora ove regate Nevena Nikše, ujedno i autora glavnih nagrada posljednjih godina – magarca izrađenog od betona.


Foto: JK Biograd/Yacht club Biograd

Skoči do alatne trake