Petak, 19 travnja, 2024

Iz Hrvatske s ljubavlju: Padobranski trojac skokom iz aviona na Galešnjak poslao svijetu najljepšu razglednicu za Valentinovo!

Koliko daleko si spreman ići zbog ljubavi? Dosta daleko, ako pitaš padobranski trojac kojeg čini Amerikanka Amy Chmelecki te Austrijanci Marco Waltenspiel i Marco Fürst.
Oni su, naime, objeručke prihvatili ideju o letu u formaciji iznad otoka u obliku srca te su brzinom svjetlosti doletjeli u Hrvatsku. A ako si dosad sumnjao kako je ljubav u zraku, vrijeme je da se uvjeriš u suprotno. Pogledaj video i čuvaj se pritom Kupida!

Otok Galešnjak u blizini Zadra podigao je (ljubavnu) prašinu još prije nekoliko godina kada ga je Google Earth „otkrio“ svijetu. Takozvani Otok ljubavi dokaz je da ljubav vlada i na najneočekivanijim mjestima, samo ako obratimo pažnju.


Iskoristiti jedan jedini dan lijepe vremenske prognoze usred zime bio je najveći izazov. Iako je svojom brzinom otjerala sve oblake i stvorila savršene uvjete za sliku iz zraka, bura se itekako potrudila da ekipa dobro zapamti taj poznati vjetar s Jadrana.
Svoje oduševljenje ovim projektom ne krije ni Amerikanka Amy Chmelecki koja iza sebe ima preko 16 tisuća skokova, a nedavno je sudjelovala i u obaranju svjetskog rekorda u skoku s padobranom.
– Hrvatska je sve što sam se nadala da će biti. Prekrasna! Nema ništa bolje nego letjeti preko prekrasnih lokacija u društvu dragih ljudi. – rekla je Amy.


Galešnjak je, kako kažu, najsavršeniji otok u obliku srca na svijetu. Prekriven je šumom i pokojom maslinom, a tišina koja vlada na ovom nenaseljenom dragulju pravi je raj.
– Iako nam je bura pokušala smrznuti stopala, ruke i uši, dan je bio savršen pa smo i zaboravili da nam je hladno. Ovo je bio fantastičan let. Toliko malih otočića u morskom plavetnilu, a onda u sredini srce. Uvjerljivo jedan od dražih projekata. – kazao je Marco Waltenspiel.


Glavni pokretač cijelog projekta bila je upravo ljubav u svim svojim oblicima, ali da bi cijeli projekt bio uspješan, veliku ulogu u izvedbi imala je i ekipa ADV-a iz Zadra.
Naravno da nijedan ovakav pothvat ne prolazi bez izazova, a ovaj put izazov je bila izgubljena prtljaga koja je letjela negdje oko Atlante dok je Amy trebala letjeti u Hrvatskoj. No, na sreću ADV ekipa posudila je svoju opremu, a Amy je dokazala da je i s nepoznatom opremom heroina letenja.
– S vremenskom prognozom smo imali sreće, ali zato je oprema pokušala napraviti problem. Imala sam malu tremu jer ne poznajem opremu i s takvom još nisam letjela, no, na sreću sve je prošlo fantastično. I da sve bude savršeno, ekipa ADV-a ju je čak i spakirala. – dodala je Amy.
Što reći, neka ljubav vlada, ne samo danas – već svaki dan!

Redbull.com/B-portal

Izvorni članak: http://www.redbull.com/hr/hr/stories/1331844711581/nebeska-razglednica-za-valentinovo

Fotografije: Wolfgang Lienbacher i Tomislav Može


Skoči do alatne trake