Biograd na MoruBiograđani predstavili novosti u turističkoj ponudi grada s milijun...

Biograđani predstavili novosti u turističkoj ponudi grada s milijun i dvjesto tisuća noćenja: “Slovenski vikend” za više predsezonskih gostiju, Zabavni park Mirnovec predstavljen kao novi turistički adut

-

U glavnom gradu susjedne Slovenije, u Izložbenom i kongresnom centru Ljubljana, u sklopu međunarodnog sajma aktivnog turizma „Natour Alpe-Adria“, predstavljen je ovogodišnji program događanja u Biogradu na Moru koji je po brzom rastu broja gostiju i noćenja hrvatski turistički fenomen. O novostima u turističkoj ponudi i programu događanja za 2017. godinu na konferenciji za medije govorili su vodeći predstavnici jednog od najdinamičnijih odredišta s najbržim razvojem na dalmatinskoj obali na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom.
Jedna je od najvećih novosti sezone je otvorenje Zabavnog parka Mirnovec u lipnju ove godine, najvećeg zabavnog parka u ovom dijelu Europe. Dugogodišnje prijateljstvo Biograda na Moru sa četirima slovenskim općinama pozdravio je i Tadej Slapnik, državni tajnik u kabinetu predsjednika Vlade Republike Slovenije.

HOTELI U BIOGRADU NA MORU!

Uz gradonačelnika Ivana Kneza i državnog tajnika Slapnika nazočnima su se obratili i dogradonačelnik Marijan Stopfer, voditelj Lokalne akcijske grupe Laura Ivan Čupić, ovlaštena ministrica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ljubljani Božena Leš te načelnici slovenskih općina: Alan Bukovnik, Općina Radlje ob Dravi, Janko Kos, Općina Žalec, Alojz Glavač, Općina Moravske Toplice i Miran Gorinšek iz Općine Slovenske Konjice. Posebna gošća na predstavljanju bila je popularna slovenska pjevačica Tanja Žagar koja će 29. travnja ove godine nastupiti u Biogradu na Moru  na priredbi Slovenski vikend.
Biograd na Moru jedan je od najuspješnijih priobalnih turističkih gradova u Hrvatskoj i prošle godine ostvario je više od milijun i dvjesto tisuća noćenja. U novu sezonu Biograd na Moru ulazi s opsežnim programom događanja, tematskim Slovenskim vikendom i otvorenjem novoga zabavnog parka. Zavidni rezultati plod su rada i aktivnosti lokalne zajednice i gradskog vodstva s vizijom. Uspjehu pridonosi i aktivno povezivanje s četirima prijateljskim općinama iz Slovenije: Radlje ob Dravi, Žalec, Moravske Toplice i Slovenske i razmjeni dobre prakse.
– Naše je rad posljednjih godina urodio plodom i Biograd na Moru narastao je s više aspekata. Imamo viziju, dobre ideje, ustrajnost i znanje koje je potrebno za realizaciju. Imamo i iznimno aktivnu lokalnu zajednicu i prijatelje preko granica Hrvatske. Zajedno smo tim koji za razvoj turizma našega grada čini vrlo mnogo. – rekao je gradonačelnik Knez.


Marijan Stopfer, dogradonačelnik Biograda na Moru i Ivan Čupić, voditelj lokalnog LAG-a Laura, na događaju su predstavili kalendar većih događanja koji uključuje sportska natjecanja, glazbena događanja i nagrade te nautičke susrete. Među njima je vrlo iščekivani koncert Tanje Žagar koja će nastupiti na završnom događaju Slovenskog vikenda od 28. travnja do 1. svibnja, a obuhvaća bogat zabavni program, regatu i više drugih glazbenih događanja.
– Sunce i more klasična su ponuda svih hrvatskih priobalnih gradova. U Biogradu na Moru gostima želimo ponuditi više događanja. Iskrena gostoljubivost koja je odraz integracije cjelokupne lokalne zajednice i tematski vikendi i događanja, kao što su na primjer susret motorista koji voze Harley Davidson, glazbene nagrade i regate iznimno su dobro prihvaćeni i svrstavaju naš grad na kartu najprivlačnijih turističkih odredišta ne samo na Jadranu nego i na Sredozemlju. Želimo da Slovenski vikend postane događaj koji će se održavati svake godine za vrijeme prvosvibanjskih praznika! – rekao je dogradonačelnik Marijan Stopfer.

Veliko zanimanje pobudila je najava otvorenja Zabavnog parka Mirnovec koji će svoja vrata otvoriti u lipnju ove godine. Sa 45 tisuća četvornih metara površine bit će najveći zabavni park u ovom dijelu Europe. Posjetitelji parka, očekivano najviše će privući obitelji i djecu, a moći će se zabavljati na čak 26 različitih atrakcija u tri tematska sklopa parka: Svemir, Divlji zapad i Gusarski grad.


“SLOVENSKI VIKEND”

AKTIVNI PROGRAM:

28.4. – BIOGRAD REGATA 2017. (WWW.YC-BIOGRAD.COM)

29.4. – BIOGRAD RUN 2017. 

30.4. – OD PARKA DO FUN PARKA – ŠETNJA (WWW.TZG-BIOGRAD.HR)

1.5. – REKREATIVNI MTB MARATON VRANSKO JEZERO 2017. (WWW.PAKOSTANE.HR) – *NACIONALNI PARK KRKA – IZLET (ULAZ BESPLATAN)

ZABAVNI PROGRAM:

28.4. – THE SECOND HAND BAND 20.30 H

29.4. – TANJA ŽAGAR 20.30 H

HOTELI U BIOGRADU NA MORU!


 

Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake