Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Održana 8. Tatamatijada: “Zeleni” najvještiji ali djeca medalje dodijelila svima!

Na „Tatamatijadi“, završnom događaju programa obilježavanja Dana Grada Biograda i Dana svete Stošije na Moru, u „pripetavanju“ između ekipe Zeleni i Rozi, najvještijima su se pokazale tate u zelenim majicama. Iako su u posljednjoj odlučujučoj igri pogađanja glasanja životinja obje ekipe točno odgovorile, prevagu je donijela, kako je rekao jedan od sudaca Leo Zorica, „desetinka sekunde“ i presudni bod otišao je na stranu Zelenih.
Ovu, zaista za svaku pohvalu, manifestaciju već osmu godinu organizira Dječji vrtić Biograd na Moru i ujedno je završnica jedinstvenog projekta biogradskog vrtića pod nazivom „Recimo DA obitelji“. Kroz ovaj projekt, ističe ravnateljica vrtića Esma Brzić, povezuje se obitelj s ciljem druženja roditelja s djecom i provođenja što više kvalitetnog vremena s najmlađima.
Šest ekipa tata, Zeleni, Plavi, Crveni, Žuti, Rozi i Narančasti, bodrene glasnom podrškom mama i djece s tribina, natjecale su se u ukupno pet igara: slaganje puzzli, skupljanje ping-pong loptica, puhanje balona, ples s balonima i pogađanje glasanja životinja. Da sve prođe prema pravilima i pošteno, pobrinuli su se suci Leo Zorica, Danijel Duvnjak, Šime Škara i Toni Šangulin. U predahu između igara nastupili su svi uzrasti Biogradskih mažoretkinja, a prigodni nastup imali su i biogradski vrtićarci u pratnji odgajateljica.
Pobjednička ekipa Zeleni pobijedila je u čak tri igre osvojivši tri boda, drugoplasirani su bili s dva boda Rozi, a treće mjesto zauzeli su Žuti s jednim osvojenim bodom. Ostale ekipe, Narančasti, Plavi i Crveni ove godine ostale su bez boda.
Kako zapravo na Tatamatijadi svi pobjeđuju, tako su odličja svakom od natjecatelja dodijelila njihovi najdraži i najvjerniji navijači – djeca.
Na kraju, roditeljima je darovana knjiga „Roditelj & dijete“, a priredba je privedena kraju pjesmom i „vlakićem“ djece, roditelja i odgajateljica.


Skoči do alatne trake