Biograd na MoruOtvoren 18. Biograd Boat Show – najveći nautički sajam...

Otvoren 18. Biograd Boat Show – najveći nautički sajam u Srednjoj Europi

-

U biogradskoj marini Kornati novi ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković svečano je otvorio osamnaesti nautički sajam Biograd Boat Show istaknuvši kontinuiran razvoj i uspjeh ovog projekta sa zavidnom razinom kvalitete unatoč teškim vremenima za nautičku industriju.
– Čestitao bih organizatoru, tvrtki Ilirija, djelatnicima te, naravno, izlagačima što su svojom sinergijom stvorili jedan prepoznatljiv i respektabilan nautički sajam prepoznat na svjetskoj razini. – naglasio je ministar Butković dodavši da, s obzirom na rezultate, ovaj dio Jadrana možemo smatrati jednom od vodećih, ne samo europskih, već i svjetskih turističkih odredišta.

bbs-2016-8Na ovogodišnjem punoljetnom izdanju biogradskog nautičkog sajma predstavit će se više od 300 plovila i isto toliko izlagača. Četrdeset plovila ima hrvatsku premijeru, nekoliko njih europsku i svjetsku poput najveće polupodmornice hrvatske proizvodnje kapaciteta od 50 osoba.
Predsjednik Uprave Goran Ražnjević, u ime organizatora sajma tvrtke Ilirija, naglasio je 1976. godinu kada je izgrađena hotelska lučica Kornati, prva nautička lučka na hrvatskom Jadranu, te osnovana prva charter flota čime su Ilirija i grad Biograd postali predvodnici razvoja nautičkog turizma u Hrvatskoj. Isto tako, dodao je Ražnjević, kako je Biograd Boat Show, u ovih osamnaest godina postao vodeći nautički sajam u Srednjoj Europi koji okuplja sve ključne segmente nautičkog turizma: marine, čarter tvrtke, brodare, brodograditelje i proizvođače brodske opreme.

bbs-2016-16

Poseban prostor za prezentacije i poslovne razgovore rezerviran je u sklopu Biograd Charter Showa. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Gradom Biogradom na Moru, ovim svojevrsnim „sajmom unutar sajma“, želi se popularizirati najam čartera među domaćim ljudima i predstaviti Hrvatsku kao vodeću svjetsku čarter velesilu s više od 4 tisuće jedrilica za najam.
Župan Zadarske županije Stipe Zrilić naglasio je važnost turističke djelatnosti i nautičkog sektora i naveo podatak da je u našoj županiji nautički turizam prošle godine ostvario prihod od 151 milijun kuna. Dodao je stalni rast broja noćenja u našoj županiji pa je ove godine Zadarska županija s 11 milijuna noćenja već u prvih devet mjeseci premašila prošlogodišnji rezultat.

bbs-2016-7Direktor sajma Milan Šangulin rekao je da se vidi kako nautički turizam u Hrvatskoj raste.
– Prošle su ove krizne godine kada su ljudi dolazili, grizli zube i pričali o problemima na tržištu. Situacija je mnogo bolja. Trebamo cijeniti što imamo tu u hrvatskom akvatoriju. I Hrvati općenito trebaju znati što znači nautički turizam i gdje stojimo u svijetu. Imam privilegiju putovati po svijetu i družiti se s ljudima iz nautičkog sektora. Prije bih trebao objasniti odakle dolazim, sada to više ne treba. Svi znaju gdje je Biograd. – kazao je Šangulin.
Tijekom četiri dana očekuje se više od 30 tisuća posjetitelja a organizatori najavljuju, osim niza predstavljanja, susreta, predavanja i sastanaka, čak šest regata, upoznavanje s najnovijim tehnološkim dostignućima, izložbe i sajam autohtonih proizvoda.


 

Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake