TkonTkon dočekao "Mastercard Brod knjižaru - Brod kulture" otvorena...

Tkon dočekao “Mastercard Brod knjižaru – Brod kulture” otvorena srca: Najavljeno otvaranje mjesne knjižnice u Tkonu

-

- Advertisment -spot_img

Žitelji Tkona, brojni turisti i predstavnici Općine Tkon na jedinstven i iznimno srdačan način dočekali su treće uplovljavanje Mastercard Broda knjižare – Broda kulture. Ova kulturno-turistička manifestacija pokazala se pravim povodom za predstavljanje kulturne baštine otoka Pašmana i mjesta Tkona i Ugrinića. Tako su se, kroz raznolik i bogat program kojeg je vodila Adriana Benčić, predstavili Dječji zbor Kunjski ćoci, Kunjske mažoretkinje, KUD Kunjka, ženska klapa Kanica, udruga Frkata s manifestacijom Đir po konalu, nositelji prestižne oznake Hrvatski otočni proizvod na Sajmu otočnih proizvoda Tkon ali i gosti iz Češke i Slovačke kroz Udrugu za promicanje međunarodnih hrvatsko-češko-slovačkih odnosa Oko Jadrana, zatim, SKUD Ivan Brnjik Slovak te folklorna skupina Končenicka chasa-Češka beseda.
Posjetitelje priredbe na početku su pozdravili u ime domaćina načelnik Goran Mušćet te inicijator projekta Broda knjižare – Broda kulture Igor Gerenčer te pritom zajedno najavili osnivanje mjesne knjižnice u Tkonu.

brod-knjižara-2016-6– Odaziv i brojnost zainteresiranih i za ovo treće gostovanje Broda knjižare u našem malom Tkonu još jednom potvrđuje da knjiga ima budućnost i da nije ustuknula pred modernim medijima. Ovo redovno ljetno gostovanje prepuno događaja od svog prvog pojavljivanja kod nas ohrabrilo nas je i dalo važan dodatni poticaj i potvrdu da je osnivanje knjižnice ovdje u Tkonu ne samo potreban, nego i neophodan dodatni sadržaj svakodnevnom životu naših otočana. Uz veće i manje projekte na vidljivom planu, kao što je nova trajektna luka, znatno povećana javna rasvjeta, uređenje plaža i slično, mi nismo zaboravili i duhovnu i obrazovnu stranu života. S gradskim knjižnicama Zadra i Biograda sklopili smo ugovor o osnivanju mjesne knjižnice Tkon i uložili u stručno obrazovanje osobe koja će je voditi. Mastercard Brod knjižara – Brod kulture  je postao ne samo naš prijatelj i partner, nego i svojevrstan test naše gostoljubivosti. S ponosom moramo i ovdje ponoviti da je prethodnih dviju godina Tkon proglašen najboljim domaćinom knjige na cijelom Jadranu. S veseljem ćemo se nastaviti truditi i knjizi kao izvoru znanja uvijek osigurati prostor i pažnju koju zaslužuje. – rekao je Mušćet.
Zaljubljenici u fotografiju imali su prigodu u Kulturnom domu razgledati izložbu fotografija u organizaciji Hrvatsko-talijanskog mozaika Rim pod nazivom ScrewedCITY splitskih fotografa Darka Kera i Gorana Kuzmanića. Zrinka Bačić iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Rimu kazala je kako ova izložba u Tkonu traje tjedan dana nakon čega se seli u Italiju, u Molise, odnosno u tri mjesta u kojima žive Hrvati te, potom, početkom listopada, u Firencu.
Bogati program Mastercard Broda knjižare – Broda kulture ponudio je više od 3 tisuće naslova te predstavljanje domaćih književnika Stjepe Marinovića i Kašmira Huseinovića kojima su se upravo u Tkonu pridružile nagrađivana autorica Silvija Šesto i književna zvijezda iz Zagreba Rosie Kugli.

brod-knjižara-2016-23– U ovih deset godina turneje po Jadranu oplovili smo više od 80 mjesta. Upravo je naša misija dovesti knjige u ona mjesta gdje ih nema. Zaista nam je drago da smo potakli i Općinu Tkon da otvori knjižnicu gdje će svi moći doći do knjige i to je nešto zaista hvalevrijedno. Mi kao manifestacija obećavamo da ćemo donirati određen broj naslova već ove jeseni. – istakao je Igor Gerenčer.
Najmlađi su uživali u predstavi Velika staklena avantura, koja se, kao i predstava o životu Marije Jurić Zagorke Kakva majka, takva kći održala kod Stare gusterne. Kako je ova turneja posvećena upravo Zagorki kao jednoj od naših najpoznatijih i najčitanijih književnica, na brodu su, uz više od 3 tisuće domaćih i stranih naslova, bile dostupne i sve njezine knjige. Posebna gošća glazbenog dijela bila je pobjednica ovogodišnjeg showa The Voice – Ruža Janjiš.
Među mnoštvom posjetitelja, od poznatijih, zamijećeni su Ive Livljanić, prvi veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici, bivši košarkaš Ivan Sunara te profesor Izet Aganović.


ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake