Četvrtak, 28 ožujka, 2024

“Škrapingu” iz programa “Potpore događanjima” 30 tisuća kuna od Hrvatske turističke zajednice

Sportsko-turistička manifestacija „Škraping“ jedna je od osam događanja u Zadarskoj županiji kojoj je dodijeljena novčana potpora Hrvatske turističke zajednice iz programa „Potpore događanjima“ za 2016. godinu.
„Škraping“ je, pored toga, i jedino događanje na zadarskim otocima kojem su dodijeljena sredstva. „Škrapingu“, odnosno organizatorima Javnoj komunalnoj tvrtki Prvenj iz Tkona, Općini Tkon te Turističkoj zajednici općine Tkon, dodijeljeno je trideset tisuća kuna, a osim za jedinstvenu utrku po škrapama, sredstva HTZ-a usmjerit će se i na, kada je o našoj županiji riječ, Biograd Boat Show 18.0 – 20 tisuća kuna, 16. Festival cvijeća Zadarske županije – 20 tisuća, Noć punog miseca – 20 tisuća, Tragovima Winnetoua – 20 tisuća, 56. Glazbene večeri u sv. Donatu – 30 tisuća, Tuna, Sushi & Wine Festival 2016. – 80 tisuća te DM Millenium Jump – 20 tisuća kuna.
Rok za prijavu na javni poziv Hrvatske turističke zajednice bio je 30. svibnja, a kao kriterij odabira kandidiranih događanja u obzir su se uzimala ona koja pridonose, pored ostalih, stvaranju prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma, povećanju ugostiteljskog i drugog turističkog prometa posebno u predsezoni i posezoni te razvoju sadržaja koji omogućavaju produljenje sezone.
Škraping, kao jedinstvena internacionalna treking utrka po karakterističnim oštrim  otočnim škrapama, od relativno skromne utrke 2006. godine sa samo 160 sudionika, razvio se u hrvatski, ne samo otočni, već i turistički brend i najmasovniju treking utrku u Hrvatskoj. Posljednje izdanje okupilo je više od 1200 sudionika, a da je riječ o kvalitetnom sportsko-turističkom proizvodu puno govori i podatak da ga, iz godine u godinu, u ulozi sportskog direktora „Škrapinga“ prati poznati hrvatski alpinist i dobitnik ovogodišnjeg Grba Općine Tkon Stipe Božić. „Škraping“ se održava svake godine i pritom promovira otok Pašman kao turističku destinaciju pogodnu za aktivni odmor. Njegujući očuvanje prirodnih ljepota i kulturne baštine, „Škraping“ prati i jedinstveni Sajam otočnih proizvoda Tkon s ponudom izvornih proizvoda malih obiteljskih proizvođača s gotovih svih jadranskih otoka.

Skoči do alatne trake