Petak, 29 ožujka, 2024

Park prirode Vransko jezero: Obilježen 1. Tjedan parkova Hrvatske „Igrama Bioraznolikosti“

U povodu obilježavanja prvog Tjedna parkova Hrvatske, Dana zaštite prirode Republike Hrvatske i Međunarodnog dana biološke raznolikosti Javna ustanova Park prirode Vransko jezero održala je edukativno-sportsku manifestaciju pod nazivom „Igre Bioraznolikosti – Kakvo sam društvo prirodi?“.
Igre su održane na lokalitetu Prosika, u Parku prirode Vransko jezero, a sudjelovalo je 59-ero učenika iz lokalnih osnovnih škola iz Biograda, Sv. Filip i Jakova, Crljenika i Pirovca.
Uzbudljivim interaktivnim igrama „Poplava na Vranskom jezeru“ i „Čapljino gnijezdo“ učenici su, uz pouku o važnosti poplavnih staništa i gniježđenju ptica, imali priliku pokazati složnost i spretnost u skupini te svoje snage odmjeriti s vršnjacima. Igra “Pamtim Parkove” učenike je upoznala s novim internetskim portalom Parkovi Hrvatske kroz otkrivanje  i prepoznavanje 19 različitih logotipova nacionalnih parkova i parkova prirode.
Učenicima je u povodu manifestacije osiguran prijevoz autobusom kojeg je tvrtka Ilirija d.d. Biograd velikodušno ustupila za prijevoz djece od njihove škole do lučice Prosika u Parku prirode Vransko jezero.
Tjedan parkova Hrvatske, u sklopu kojeg su održane Igre Bioraznolikosti, trebao bi postati tradicionalna manifestacija kojom će osam nacionalnih i jedanaest parkova prirode otvoriti glavni dio sezone. Više informacija o ovogodišnjem Tjednu parkova Hrvatske, kao i precizan raspored događanja dostupni su na www.parkovihrvatske.hr.


Skoči do alatne trake