Biograd na MoruPripreme u Biogradu dale rezultata: Naturalni bodybuilder Robert Stupar...

Pripreme u Biogradu dale rezultata: Naturalni bodybuilder Robert Stupar četvrti na međunarodnom prvenstvu u Njemačkoj

-

- Advertisment -spot_img

Robert Stupar (47) naturalni bodybuilder, kao jedini hrvatski predstavnik, osvojio je izvrsno četvrto mjesto u kategoriji 40-50 godina na nedavno održanom 2. Međunarodnom prvenstvu Njemačke u gradu Ulmu gdje je nastupilo oko 170 sudionika iz 22 države. Za mjesto pripremanja pred veliko natjecanje 47-godišnji Robert izabrao je Biograd na Moru iako je rođen i živi u Njemačkoj, u Muenchenu.
– Naturalni bodybuilding je vrsta bodybuilidinga koji se temelji na isključivo zdravoj prehrani i pozitivnom načinu življenja. Član sam GNBF-a (German Natural Bodybuliding & Fitness Federation), odnosno njemačke organizacije za ovaj sport. Želja mi je naše mlade zainteresirati ovim zdravim sportom i popularizirati ga u Hrvatskoj budući da ga tu, nažalost, još nema. – kaže Robert čiju ljubav prema Biogradu i Hrvatskoj su usadili njegovi roditelji koji su prije 35 godina odabrali upravo Biograd za kupnju obiteljske kuće.

robert-stupar-4

Robert se ovim sportom intenzivno počeo baviti prije tri godine nakon, zbog artroze, operacije oba ramena. Baš zato u razgovoru često ističe važnost bavljenja naturalnim bodybuildingom i zdravu prehranu što mu je puno pomoglo u opravku.
– Prije sam imao 106 kilograma i nezdravo sam se hranio, sada sam na 81, pred natjecanje ću imati 79. Uspjeh u ovom sportu puno ovisi o prehrani ali i estetika je tu jako bitna. Natjecatelji se pred natjecanje podvrgavaju doping-kontroli koje organizira savez što mi se jako sviđa. Također u i toku godine. To je dobro jer tako znamo da je sve korektno. – dodaje Robert.
Natjecatelji mogu birati između dvije kategorizacije: po tjelesnoj masi ili starosnoj dobi. Posebna briga vodi se o ishrani.

robert-stupar-2
Robert Stupar


– Imam pet obroka dnevno. Pazi se da se štedi s ugljikohidratima ali se u organizam unosi puno bjelančevina preko ribe, piletine ili puretine. Kruh se izbacuje, ne skroz jer trebamo i malo energije. Ugljikohidrati moraju biti samo ujutro ili za ručak, nikako navečer. Znate i sami, ima dobrih i loših ugljikohidrata kao što su slatkiši, kolači i slično. Sve se mora vagati, a zavisi i o vrsti treninga toga dana. Ako vježbam noge koji su najjači mišići, onda ću unijeti malo više energije. Važno je i voće i povrće i puno vode. Uzimam inače do 8 litara vode na dan, tri dana prije natjecanja i do 12 litara.
– govori Robert.
Biograd na Moru, naglašava Robert, jako je zdrava destinacija za pripremu sportaša, posebno radi čistog zraka, pogodne klime i prehrambenih namirnica s biogradske tržnice i ribarnice. Riječi pohvale Robert ima i za biogradsku teretanu Balboa Gym u kojoj se pripremao pred natjecanje u Njemačkoj.

robert-stupar-3

– Fitness klub Balboa Gym mi pruža sve što trebam, ima sve sprave a i Šime Brzić i Lovre Mikas su jako ljubazni i fantastični su treneri. Radeći s njima, čovjek može dodatno proširiti znanje. – ističe Robert.
Osim sportskog duha, Roberta u sebi ima i domoljubnog. Kako bi promovirao prirodne ljepote Hrvatske, za lokacije za fotografiranje Robert bira turistički atraktivna mjesta, ovoga puta Nacionalni park Krka i otok Murter. Dakako, i Biograd je uskoro na redu.
Sljedeće natjecanje koje ga očekuje je 4. Međunarodno prvenstvo Austrije u naturalnom bodybuildingu 1. listopada ove godine u Sankt Martinu blizu Salzburga.


Kontakt: robertstupar.rs@gmail.com


Konačni redoslijed:

1. Mirko Burger (Njemačka)
2. Raimund Megyeri (Njemačka)
3. Matthias Mudra (Njemačka)
4. Robert Stupar (Hrvatska)
5. Olaf Mann (Njemačka)
6. Lennert van Beek (Nizozemska)
7. Fabian Fischer (Njemačka)


 

 

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake