Biograd na MoruPripreme u Biogradu dale rezultata: Naturalni bodybuilder Robert Stupar...

Pripreme u Biogradu dale rezultata: Naturalni bodybuilder Robert Stupar četvrti na međunarodnom prvenstvu u Njemačkoj

-

- Advertisment -spot_img

Robert Stupar (47) naturalni bodybuilder, kao jedini hrvatski predstavnik, osvojio je izvrsno četvrto mjesto u kategoriji 40-50 godina na nedavno održanom 2. Međunarodnom prvenstvu Njemačke u gradu Ulmu gdje je nastupilo oko 170 sudionika iz 22 države. Za mjesto pripremanja pred veliko natjecanje 47-godišnji Robert izabrao je Biograd na Moru iako je rođen i živi u Njemačkoj, u Muenchenu.
– Naturalni bodybuilding je vrsta bodybuilidinga koji se temelji na isključivo zdravoj prehrani i pozitivnom načinu življenja. Član sam GNBF-a (German Natural Bodybuliding & Fitness Federation), odnosno njemačke organizacije za ovaj sport. Želja mi je naše mlade zainteresirati ovim zdravim sportom i popularizirati ga u Hrvatskoj budući da ga tu, nažalost, još nema. – kaže Robert čiju ljubav prema Biogradu i Hrvatskoj su usadili njegovi roditelji koji su prije 35 godina odabrali upravo Biograd za kupnju obiteljske kuće.

robert-stupar-4

Robert se ovim sportom intenzivno počeo baviti prije tri godine nakon, zbog artroze, operacije oba ramena. Baš zato u razgovoru često ističe važnost bavljenja naturalnim bodybuildingom i zdravu prehranu što mu je puno pomoglo u opravku.
– Prije sam imao 106 kilograma i nezdravo sam se hranio, sada sam na 81, pred natjecanje ću imati 79. Uspjeh u ovom sportu puno ovisi o prehrani ali i estetika je tu jako bitna. Natjecatelji se pred natjecanje podvrgavaju doping-kontroli koje organizira savez što mi se jako sviđa. Također u i toku godine. To je dobro jer tako znamo da je sve korektno. – dodaje Robert.
Natjecatelji mogu birati između dvije kategorizacije: po tjelesnoj masi ili starosnoj dobi. Posebna briga vodi se o ishrani.

robert-stupar-2
Robert Stupar


– Imam pet obroka dnevno. Pazi se da se štedi s ugljikohidratima ali se u organizam unosi puno bjelančevina preko ribe, piletine ili puretine. Kruh se izbacuje, ne skroz jer trebamo i malo energije. Ugljikohidrati moraju biti samo ujutro ili za ručak, nikako navečer. Znate i sami, ima dobrih i loših ugljikohidrata kao što su slatkiši, kolači i slično. Sve se mora vagati, a zavisi i o vrsti treninga toga dana. Ako vježbam noge koji su najjači mišići, onda ću unijeti malo više energije. Važno je i voće i povrće i puno vode. Uzimam inače do 8 litara vode na dan, tri dana prije natjecanja i do 12 litara.
– govori Robert.
Biograd na Moru, naglašava Robert, jako je zdrava destinacija za pripremu sportaša, posebno radi čistog zraka, pogodne klime i prehrambenih namirnica s biogradske tržnice i ribarnice. Riječi pohvale Robert ima i za biogradsku teretanu Balboa Gym u kojoj se pripremao pred natjecanje u Njemačkoj.

robert-stupar-3

– Fitness klub Balboa Gym mi pruža sve što trebam, ima sve sprave a i Šime Brzić i Lovre Mikas su jako ljubazni i fantastični su treneri. Radeći s njima, čovjek može dodatno proširiti znanje. – ističe Robert.
Osim sportskog duha, Roberta u sebi ima i domoljubnog. Kako bi promovirao prirodne ljepote Hrvatske, za lokacije za fotografiranje Robert bira turistički atraktivna mjesta, ovoga puta Nacionalni park Krka i otok Murter. Dakako, i Biograd je uskoro na redu.
Sljedeće natjecanje koje ga očekuje je 4. Međunarodno prvenstvo Austrije u naturalnom bodybuildingu 1. listopada ove godine u Sankt Martinu blizu Salzburga.


Kontakt: robertstupar.rs@gmail.com


Konačni redoslijed:

1. Mirko Burger (Njemačka)
2. Raimund Megyeri (Njemačka)
3. Matthias Mudra (Njemačka)
4. Robert Stupar (Hrvatska)
5. Olaf Mann (Njemačka)
6. Lennert van Beek (Nizozemska)
7. Fabian Fischer (Njemačka)


 

 

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

[VRIJEDNA DONACIJA] Biogradska bolnica dobila novčanu pomoć gospodarstvenika za nabavu dva uređaja vrijedna više od 100 tisuća eura

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru osigurala je opremu vrijednu više od 100 tisuća eura koja je rezultat...

[“GASTRO KREIRAJ SAM”] Veliki uspjeh biogradskih srednjoškolaca u konkurenciji 25 strukovnih škola

Učenici 2. razreda smjera kuhar Patrik Čudina i Noa Rudić osvojili su 3. mjesto na natjecanju "Gastro kreiraj sam"...

[JAVNI POZIV] Prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti na području Parka prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero objavljuje pozive za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti...

[„ČUDINOV DAN“] Nastavljen hvalevrijedan običaj kada Čudinovi počaste cijelo selo

Na dan prije korizme, U Pakoštanama na trgu ispred mjesne crkve, održan je desetljećima dug tradicionalni događaj - „Čudinov...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[PREMJEŠTAJ PLOVILA U JAZU] Zbog sanacije tri sjeverna gata, korisnici se obvezuju premjestiti plovila

Županijska lučka uprava Zadar obavještava korisnike prva tri sjeverna gata u luci Jaz u Biogradu na Moru o početku...

[TKO IMA NAJKVALITETNIJE ULJE?] Održana šesta Manifestacija mladih maslinovih ulja u Vrani

Podjelom nagrada i priznanja sudionicima po šesti put održana je  “Manifestacija mladih maslinovih ulja” u baštinskom hotelu Maškovića han...

Must read

- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

Skoči do alatne trake