Biograd na MoruU petak 27. svibnja počinje međunarodni sajam ribarske opreme,...

U petak 27. svibnja počinje međunarodni sajam ribarske opreme, strojeva i alata “International Fishing Expo”: Biograd na Moru ovog vikenda bit će središte hrvatskog ribarstva!

-

U organizaciji  Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Lostura (LAGUR Lostura) u Biogradu na Moru od 27. svibnja do 29. svibnja 2016. održat će se prvi internacionalni sajam ribarske opreme i strojeva pod nazivom „International Fishing Expo“. Na reprezentativnoj lokaciji na obnovljenom gatu u biogradskoj ribarskoj luci oko 40 izlagača iz Hrvatske, Italije i Slovenije, predstavit će najsuvremeniju ribolovnu opremu, strojeve i alate, a iskoristit će prigodu da promoviraju riblju hranu i plodove mora.
– Posjetitelji će moći kušati vrhunska jela na bazi ribe i plodova mora, a koja će pripremiti vrhunski hrvatski kuhari kao što su Renato Kraljev i Matija Nikolić. – kazao je između ostalog voditelj organizatora LAGUR Losture Ivan Čupić.
Trodnevna manifestacija odvijat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Cilj manifestacije je promicanje ribarstva, pridonijeti povećanju potrošnje proizvoda ribarstva i osvijestiti potrošače o visokoj nutritivnoj vrijednosti proizvoda ribarske djelatnosti. Biograd na Moru tijekom ovog vikenda bit će središnje mjesto susreta svih onih koji se bave ribarstvom, od ribara, prerađivača, trgovaca, ugostitelja pa do kupaca.

ife-2016-1– U sklopu sajma događat će se više različitih aktivnosti: sajam ribarske opreme, strojeva i alata, izložba ribarskih brodova i alata, sajam prerađene ribe i ostalih plodova mora, od svježih, sušenih, smrznutih do mariniranih, pripremanje i degustacija ribe i plodova mora, predstavljanje LAG-ova u ribarstvu, odnosno FLAG-ova – udruga za održivi razvoj ribarstva i stručni skup za djelatnike u sektoru ribarstva. – dodao je Čupić uz kojeg su na konferenciji za medije nazočili još Jure Benić i Nataša Lakić iz LAGUR Losture.

ife-2016-950-454pxSvečano otvaranje započinje u petak u 11 sati, program će voditi Doris Pinčić-Rogoznica i Branka Pelicarić. Iz raznovrsnog programa izdvajamo stručni skup ribarskog sektora u petak u 15 sati u hotelu Ilirija na kojem će biti predstavljeni aktualni natječaji iz područja pomorstva i ribarstva te okrugli stol na temu Aktualno stanje ribarstva u Republici Hrvatskoj.
Posebnu pozornost organizatori su dali i zabavnom dijelu sajma pa će tako u petak u 21 sati zapjevati klapa „Cambi“, a dan poslije u subotu u isto vrijeme Marijan Ban i Diktatori.

ife-2016-4Organizatori su dobili novčanu podršku u iznosu od 250 tisuća kuna od strane Europskog fonda za pomorsvo i ribarstvo 2014.-2020., Ministarstva poljoprivrede, Zadarske županije, AGRRA-e (Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije), LAG-a Laura, Turističke zajednice grada Biograda te udruge Koordinacija koćara Hrvatske.


Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake