Petak, 29 ožujka, 2024

Započela gradnja “hrvatskog Gardalanda” vrijednog najmanje 15 milijuna eura: Zabavnim parkom Biograd na Moru se izdiže iznad ostalih hrvatskih destinacija!

Svečanim polaganjem kamena temeljca iz ruku Franje Koletića, investitora i vlasnika tvrtke „Mirnovec park“ d.o.o. sa sjedištem u Biogradu na Moru, započela je izgradnja prvog tematskog zabavnog parka u Hrvatskoj. Pripremna faza trajala je šest godina i za to vrijeme Koletić je posjetio mnoge svjetske zabavne parkove, razgovarao s mnogima ljudima iz sve brže rastuće industrije zabave, konzultirao se s poznatom konzultantskom tvrtkom Horvath&Horvath, a sve kako i sam kaže, da bi se educirao.
– Htio sam o tom poslu znati, nisam htio niti sam sebi to mogao dopustiti da uđem u posao o kojem ništa ne znam. Trebalo mi je šest godina da obiđem sve svjetske parkove, poduzeća koja se time bave, od onih kineskih manufaktura do poduzeća vrhunskih tehnologija u Italiji. Razgovarao sam sa stotinama ljudi koji proizvode opremu, upravljaju parkovima i organiziraju sustave u parkovima. – istakao je Koletić.

HOTELI BLIZU ZABAVNOG PARKA MIRNOVEC

mirnovec-park-moje-slike-1

Vrijednost prve faze gradnje kako ga već rado vole nazivati, hrvatskog Gardalanda, iznosi 15 milijuna eura. Projekt je izradila arhitektonsko društvo Bauso iz Italije koje iz sebe iskustva oko pedeset zabavnih parkova iste vrste uključujući i one najpoznatije u Turskoj, Rusiji i Saudijskoj Arabiji. Izvoditelj radova je zagrebačka Tehnika d.d..
– Nakon našeg biznisa s pirotehnikom s kojim smo postali respektabilna tvrtka u svijetu, odlučili smo krenuti i u biznis zabavnih parkova. Priprema je trajala punih šest godina i ne mogu reći da smo naišli na problem državne administracije ili na, što se danas voli reći,  antipoduzetničku klimu. Imali samo podršku lokalnih vlasti, banaka i svih drugih institucija kojih smo se dotakli. – dodao je Koletić.
Iako ga se već uspoređuje s Gardalandom, Koletić staje na loptu i ističe kako budući „Mirnovec park“ se ne može uspoređivati s parkom koji je puno veći i s tradicijom od 40 godina. Ali kad je riječ o koncepciji, usporedbe su dobrodošle.
Park će biti podijeljen u tri cjeline: gusarski grad, svemir i Divlji zapad, a nudit će atrakcije za cijelu obitelj, uključujući adrenalinske vlakove smrti, arkadne igre te brojne vatromete i pirotehničke spektakle. Lociran je uz Jadransku magistralu i spojnu cestu do turističkog naselja Crvena luka. Zauzima 4,5 hektara površine s mogućnošću širenja.

mirnovec-park-2

– Park se sastoji od više dijelova: prije svega zabava i atrakcije, zatim hrana i piće i događaja na kojima ćemo staviti posebni naglasak jer mislimo da park poput našeg mora imati i sadržaj za one koji se ne vole voziti po tim „strašnim“ toboganima. Na kraju, večernji program, naglašavam večernji ne noćni, koji će biti osmišljen za obitelji i za djecu. Na primjer, koncerti, predstave, projekcije filmova i tako dalje. – rekao je direktor parka i marketinški stručnjak Boris Kovaček.
Na ulazu u park nalazit će se zaštitni znak svakog parka – karusel. Ponuda restorana bit će tematizirana gusarima prilagođena obiteljima i djeci. Od atrakcija tu su Sky Tower, Panoramic Wheel, Pirate Ship, Dark Ride and Bumper Car, Buccaneer’s Creek, Space Jet, Mini Tea Cup, Safari Track, Convoy i druge.

mirnovec-park-moje-slike-16
Direktor zabavnog parka Mirnovec park Boris Kovaček, investitor Franjo Koletić i pomoćnica ministra turizma Marina Jantal

Tijekom prve sezone očekuje se oko 180 tisuća posjetitelja s planiranim rastom od 20 do 30 posto godišnje. U svijetu je trenutno trend kombinacija tematskih parkova s vodenima ili s hotelima, dodao je Kovaček. Na dnevnoj bazi ulagači očekuju do 4 tisuće posjetitelja dnevno. U predsezoni i posezoni naglasak će biti na dnevnim događanjima, u špici zbivanja će biti usmjerena na večernji termin. Cijena dnevne ulaznice bit će od 20 do 30 eura po osobi što je upola u odnosu na zabavne parkove u svijetu. Dakako, u ponudi će biti i posebne cijene za obitelji i skupine ali i cijene s popustom ako se kupi unaprijed putem interneta.

mirnovec-park-moje-slike-15

Završetak radova i otvaranje prvog hrvatskog tematskog zabavnog parka Mirnovec parka očekuje se u svibnju sljedeće godine. Sredstva za prvu fazu osigurana su kreditima HBOR-a i Erste banke, a za vrijeme sezone bit će zaposleno oko 80 djelatnika. Svečanom polaganju kamena temeljca nazočili su u ime Grada Biograda na Moru potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Šime Mršić, pomoćnica ministra turizma Marina Jantal, u i ime Zadarske županije pročelnik Davor Lonić, biogradski gospodarstvenik Darko Eškinja i drugi.

HOTELI BLIZU ZABAVNOG PARKA MIRNOVEC


 

 

 

 

Skoči do alatne trake