Petak, 29 ožujka, 2024

Brdsko-biciklistička utrka “XCM Black Mountain”: Najbrži Muhamed Liha iz Bihaća, sudjelovalo 145 natjecatelja iz Dalmacije i Bosne i Hercegovine

U parku prirode Vransko jezero u organizaciji domaćeg Brdsko-biciklističkog kluba „Pakoštane“, a u sklopu desetog kola XC zimske lige Dalmacije, održana je brdsko-biciklistička utrka „XCM Black Mountain“. U odnosu na prošlu godinu, 145 rekreativaca i profesionalaca vozilo je obratnim smjerom sa startom i ciljem ispred obnovljenog Maškovića hana u Vrani.

xcm-black-mountain-2016-67– Ove godine smo malo „redizajnirali“ stazu: okrenuli smo smjer vožnje i ubacili dva dosta atraktivna single-tracka. Također, uz financijsku potporu lokalne zajednice, osigurali smo i pomoć HGSS-a te liječničku službu tako da su mjere sigurnosti podignute na veću razinu. Promijenili smo i mjesto starta i cilja koji su evo ovdje u atraktivnom Maškovića hanu, nedavno obnovljenom EU sredstvima. Želimo da se natjecatelji iz Splita, Konavala, Hvara, Šibenika, Vodica, Knina i Bosne i Hercegovine uvjere njegovu ljepotu. – rekao je predsjednik BBK „Pakoštane“ Mišel Krpeta zahvalivši se djelatnicima Javne ustanove Parka prirode „Vransko jezero“ na pomoći.
Minimalna zahtjevnost staze u dužini od 28 kilometara s 450 metara elevacije omogućila je biciklistima uživanje u panoramskom pogledu na mjesto Vranu i monumentalno zdanje Maškovića hana te, s druge strane, na najveće prirodno jezero u Hrvatskoj Vransko jezero.

xcm-black-mountain-2016-3Prvi kroz cilj u kategoriji do 20 godina prošao je Muhamed Liha iz Bosne i Hercegovine (BK „Bihać“), u kategoriji od 20 do 30 godina Carlo Petković (BBK „Orlov krug“ Vodice), u kategoriji od 30 do 40 godina Marin Pejdo (BK „Zadar“), u kategoriji 40+ Dragan Jelinčić (BK „Vlaji“ Sinj), u kategoriji 50+ Saša Nikić (BBK „Faros“ Stari Grad) dok je od žena najbrža bila Maja Ena Ljuba (BK „Faust Vrančić“ Šibenik). Najuspješniji od domaćih natjecatelja bio je Antonio Temmel (7. mjesto, U20, individualni natjecatelj), Ivan Kurtov (7. mjesto, 20-30, BBK „Pakoštane“), Marin Zorica (6. mjesto, 30-40, BBK „Pakoštane“) i Johnnie Kazija (5. mjesto, 40+, BBK „Pakoštane“).
Proglašenje pobjednika i okrjepa nakon utrke zbila se unutar zidina Maškovića hana. Najmlađi sudionik utrke bio 12-ogodišnji Vjeko Fantina, a nastariji 68-ogodišnji Luka Jakovljević, oba iz BK „Macaklin“ iz Zadra.


Skoči do alatne trake