Sv. Filip i JakovOpćina Sv. Filip i Jakov nabavila vrijedan stroj: Novi...

Općina Sv. Filip i Jakov nabavila vrijedan stroj: Novi rovokopač-utovarivač u službi uređenja zelenih površina i snižavanja troškova priključenja na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu

-

- Advertisment -spot_img

Ispred zgrade općinske uprave u Sv. Filip i Jakovu, Općini Sv. Filip i Jakov svečano je dostavljeno novo građevinsko vozilo rovokopač-utovarivač u vrijednosti od oko 800 tisuća kuna. Ključ i dokumente preuzeli su načelnik Zoran Pelicarić i voditelj komunalnog pogona Ante Šarić.
– Želja nam je bila nastaviti s obnovom voznog parka odnosno strojeva unutar komunalnog pogona. Moram reći da smo u periodu od posljednje dvije godine nabavili novi kombi Dacia u vrijednosti oko 100 tisuća kuna, kamion Renault oko 200 tisuća, traktor s priključcima četkama za čišćenje ulica, malčarom i prikolicom za oko 800 tisuća te, najnovije i kao kruna svega – bager tzv. kombinirku. Svjesni smo općenito situacije s održavanjem cesta u Zadarskoj županiji jer vidimo kako je ono, s obzirom na manja županijska sredstva, sve lošije. Uz poštivanje ekonomske situacije, mi u Općini Sv. Filip i Jakov odlučili smo se na ovaj potez budući da se prostor Općine rasprostire na 50 četvornih kilometara. Ovime smo stvorili uvjete da Vlastiti pogon Općine Sv. Filip i Jakov zaista bude kvalitetan. – rekao je prigodom svečane primopredaje načelnik Pelicarić.
Novonabavljena mehanizacija i vozni park pridonijet će učinkovitijem održavanju zelenih površina, naročito uz prometnice kojih je na području općine priličan broj.

primopredaja-bagera-sv-filip-i-jakov-1
Zoran Pelicarić

Županijska uprava za ceste, s obzirom na ograničena financijska sredstva, sve teže može pratiti troškove održavanja prometnica, stoga, općinske uprave uviđaju da moraju raspolagati vlastitim sredstvima za rad. Posebno je to važno, ističe Pelicarić, u turističkom području.
– Imamo čestu situaciju da uz vrhunski uređene smještajne kapacitete stoji susjedni zapušteni teren. Ako koristimo vanjske izvođače, to onda bude preskupo. Zato smo se i odlučili imati svoje strojeve kako bismo uredili zapušteno zemljište i pružili uslugu vlasnicima terena po povoljnoj dvostruko ili čak trostruko nižoj cijeni od one na tržištu. – pojasnio je Pelicarić.
Za usporedbu, prije dvije godine općinska uprava raspolagala je starijim vozilima osobnim automobilom Fiat te manjim kamionom Volkswagen. S naglaskom na uštedu i izabranim dizelskim verzijama, nova vozila pridonijet će snižavanju troškova i učinkovitijem održavanju javnih površina. Isto tako, jedan od glavnih razloga nabavke novog bagera je maksimalno snižavanje troška žiteljima prilikom skorašnjeg spajanja domaćinstava na vodoopskrbnu mrežu u Raštanima i Sikovu te na mrežu odvodnje otpadnih voda, odnosno kanalizacije, na potezu Sv. Petar-Turanj-Sv. Filip i Jakov.
Oni koji će se najviše radovati je dvanaestero djelatnika komunalnog pogona jer će im ovo “pojačanje” mehanizacije zasigurno olakšati rad na terenu.

primopredaja-bagera-sv-filip-i-jakov-8
– Kamo sreće da je i prije stigla! Koliko će nam pomoći, to je teško uopće izraziti. – kratko je ali zadovoljno rekao voditelj „komunalaca“ Ante Šarić iz Sikova kojem je pripala čast nalijepiti službenu oznaku.
Vlastiti pogon Općine Sv. Filip i Jakov zapošljava, uz stalne, i sezonske djelatnike. Uskoro se očekuje novo zapošljavanje od deset djelatnika na određeno vrijeme od šest mjeseci putem EU programa javnih radova „Radom za zajednicu i sebe“. Povećani broj djelatnika na terenu rezultat su uspješnog apliciranja projekata prema natječajima resornog ministarstva, odnosnom europskim fondovima, a sredstva za plaće u stopostotnom iznosu osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje.

primopredaja-bagera-sv-filip-i-jakov-7Kupnja stroja sprovedena je putem javnog natječaja, a kao najpovoljniji ponuđač bila je tvrtka Terra Jaska d.o.o. iz Strmca Samoborskog.
– Postupak ove javne nabave, kao i sve druge, i da bude transparentno, vodila je naša stručna djelatnica Vlatka Budanović. – dodao je Pelicarić.
Građevinski stroj rovokopač-utovarivač ili tzv. kombinirka marke je JCB, model 4CX Sitemaster, najveće snage 98 „konjskih snaga“ i maksimalne dubine kopanja gotovo 5,9 metara.


ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

[VRIJEDNA DONACIJA] Biogradska bolnica dobila novčanu pomoć gospodarstvenika za nabavu dva uređaja vrijedna više od 100 tisuća eura

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru osigurala je opremu vrijednu više od 100 tisuća eura koja je rezultat...

[“GASTRO KREIRAJ SAM”] Veliki uspjeh biogradskih srednjoškolaca u konkurenciji 25 strukovnih škola

Učenici 2. razreda smjera kuhar Patrik Čudina i Noa Rudić osvojili su 3. mjesto na natjecanju "Gastro kreiraj sam"...

[JAVNI POZIV] Prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti na području Parka prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero objavljuje pozive za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti...

[„ČUDINOV DAN“] Nastavljen hvalevrijedan običaj kada Čudinovi počaste cijelo selo

Na dan prije korizme, U Pakoštanama na trgu ispred mjesne crkve, održan je desetljećima dug tradicionalni događaj - „Čudinov...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[PREMJEŠTAJ PLOVILA U JAZU] Zbog sanacije tri sjeverna gata, korisnici se obvezuju premjestiti plovila

Županijska lučka uprava Zadar obavještava korisnike prva tri sjeverna gata u luci Jaz u Biogradu na Moru o početku...

[TKO IMA NAJKVALITETNIJE ULJE?] Održana šesta Manifestacija mladih maslinovih ulja u Vrani

Podjelom nagrada i priznanja sudionicima po šesti put održana je  “Manifestacija mladih maslinovih ulja” u baštinskom hotelu Maškovića han...

Must read

- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

Skoči do alatne trake