Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Predblagdansko darivanje: Djeci s posebnim potrebama novčani iznos i prigodni dar

U gradskoj vijećnici u povodu blagdana sv. Lucije Grad Biograd na Moru priredio je druženje za djecu s posebnim potrebama. Tom prigodom dvadeseti i jednom djetetu s područja grada Biograda dogradonačelnik Marijan Stopfer, uz pomoć djelatnica Drine Bešenić i Paule Rogić, uručio je prigodne darove uz novčani iznos od 900 kuna.
– Kao i svake godine, u ovo predblagdansko vrijeme, Grad Biograd na Moru pokušava pomoći svojim sugrađanima na posebna način našoj djeci s posebnim potrebama. Običaj je da se ovdje okupimo na dan sv. Luce, ali budući da pada u nedjelju, malo smo pomaknuli. Pripremili smo za vas skromne darove, kao i svake godine, uz Grad Biograd u tome nam se pridruži i komunalna tvrtka „Bošana“. – rekao je Marijan Stopfer.
Udruga roditelja s posebnim potrebama „Osmijeh“ okuplja oko 25 članova, a tijekom godine nailaze na različite prepreke od kojih je i organizacija dnevnog boravka.
– Znamo da nije lako se brinuti o djetetu s posebnim potrebama pogotovo jer se radi o 24-satnoj brizi, stoga, nastojimo riješiti problem nedostatka dnevnog boravka ili barem poludnevnog. Trenutno smo u dogovorima s Centrom za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov kako bismo u njihovom prostoru omogućili provođenje vremena naših članova, nadamo se da ćemo uspjeti. – rekao je Mario Deur, stručni suradnik udruge „Osmijeh“.
Predblagdansko druženje privedeno je kraju zajedničkim fotografiranjem ispred božićne jelke.


Skoči do alatne trake